Prijam za višestruke darivatelje

RKCLogo.jpgDobrovoljni darivatelji krvi Podravine i Prigorja tijekom prošle godine darovali su 5331 dozu krvi, od čega je najviše, 3200 doza, omogućilo nesmetano i sigurno obavljanje operativnih zahvata u koprivničkoj Općoj bolnici. Rečeno je to na tradicionalnom prijamu koprivničko-križevačkog župana Josipa Friščića povodom Dana darivatelja krvi, na kojem su se okupili višestruki darivatelji, ravnatelji i presjednici Crvenog križa, zdravstveni djelatnici i drugi koji održavaju krvotok solidarnosti u Županiji.



Unazad nekoliko godina muškarcima sa 100 i ženama sa 75 i više darivanja, županijski Odbor Crvenog križa simbolično zahvaljuje prigodnim narukvicama, a Županija se pridružila dodjelom srebrnjaka s likom zaštitnika Županije, svetog Marka Križevčanina. Priliku da pobroji dosadašnje jubilarce dobio je ravnatelj koprivničkog Crvenog križa Zdravko Janković.
– "U 2003. godini ova visoka priznanja primili su Mirko Fogl, Slavko Mesić, Zdravko Vidas, Petar Kutičić, Zdravko Fajt, Zlatko Šestak, Ljudevit Husnjak, Ivan Nemec i Stanko Turščak. U 2004. priznanja su primili Ljiljana Sertić za 75 i više darivanja, Vlado Besten, Josip Hrupek i Petar Rac za sto i više darivanja krvi, a u 2005. godini to je priznanje primio Vinko Androić."
Njima, kao i cijeloj obitelji dobrovoljnih darivatelja u Županiji, čestitao je župan Josip Friščić, kazavši da kada je netko dao 75 ili 100 puta krv, to znači da je toliko puta u sebi donio odluku, obnovio ono što u svakom od nas znači biti čovjek i odlučio dio sebe dati drugome.
– "Mislim da je to nešto najplemenitije", zaključio je župan Friščić. Prijamu je nazočio i uputio čestitke jubilarcima, kao i svim dobrovoljnim darivateljima krvi u Županiji predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Jadranko Crnić.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.