Od danas izložba Vlatke Bauer u salonu ‘Gloria’

Danas u 17 sati pođite Ususret proljeću, što je naziv izložbe radova Križevčanke Vlatke Bauer, koja se otvara u frizerskom salonu Gloria u Potočkoj ulici u Križevcima. To je, kako se ističe, jedinstveni spoj obtništva i kulture u kojem se kutura (slikarstvo, kiparstvo…) prožima s djelatnošću kakva se odvija u salonu.

 Vlatka Bauer 30-godišnjakinja je porijeklom iz Vukovara, koja se nakon prognaničkog života u Zagrebu i Zagorju skrasila u Križevcima, gdje postaje članicom Križevačkog likovnog kruga (KLK).

Sudionica je brojnih likovnih kolonija i skupnih izložbi (Križevci,  Krapina, Lipik, Ivanić Grad, Našice), te samostalno (Križevci, Krapina, Veliko Trgovišće). Inicijatorica je Živih jaslica u Križevcima, u kojima za Badnjak glumi Mariju. Trenutačno živi i radi u Križevcima, Kloštar Vojakovački. Najčešće koristi uljane boje, a u kiparstvu skulpture izrađuje od gline, plastike, drveta, staniola  kamena, tj. kamenoga mozaika.

Kako u predgovoru izložbi napominje ravnatelj križevačkog Gradskog muzeja Zoran Homen, “najviše slobode unijela je Vlatka u svoje ”gospođe na frizurama” gotovo u prirodnoj veličini, izrađene od aluminijske folije s kojom nam uvjerljivo sugerira ženske likove kako sjede ispod frizerske haube ili se pripremaju i čekaju na neku drugu frizersku uslugu u ambijentu stvarnog firizerskog salona.”

Ovo je u 17 godina rada salona Gloria prva izložba, a uglazbenom dijelu ovoga kulturnog programa nastupit će Bemian duet iz Peteranca.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.