Rukometaši KTC-a pišu povijest, zasjeli na vrh lige. Još 4 kola do kraja, šanse za prvaka velike

Već nekoliko tjedana se očekivala utakmica između rukometaša KTC-a i momčadi iz Preloga, jer su ta dva kluba ovog proljeća uvjerljivo najkvalitetniji u II. HRL sjever. Iako je KTC drugi a Prelog treći na ljestvici svima je bilo jasno da pobjednik ove utakmice ima najizgledniju šansu za ukupnog pobjednika lige, budući da vodeća Slatina u zadnje vrijeme igra vrlo loše, a dolazi na gostovanje i u Prelog i u Križevce. Igračka i navijačka napetost je bila iskazana tijekom cijeloga proteklog tjedna i s pravom se očekivao izvrstan rukomet.

 

 

Žestok i dinamičan ulaz u utakmicu, u kojem se puno bolje snašao domaćin te uz izvanrednu igru u obrani i raspoloženim Boškovićem na golu u 17. minuti razbio goste nevjerojatnim vodstvom od 11:3, s time da je odličan vratar gostiju u tome periodu skinuo još i 4 zicera sa crte. Normalno da nije bilo za očekivati da se takav tempo igre i nastavio, pa je nakon toga došlo do male konsolidacije igre na terenu. Domaćin malo usporava a gosti uspijevaju posložiti redove. Do 27. minute se igralo gol za gol (16:8) nakon čega dolazi do pada igre domaćina, što gosti iz Međimurja koriste i s 4 gola zaredom odlaze na odmor s podnošljiva 4 gola zaostatka (16:12).

Ubitačan tempo, atmosfera za pamćenje

Treneru Križevčana Dragutinu Miklečiću je bilo pod poluvremenom jasno da neće moći tim tempom igrati cijelu utakmicu jer mu je glavnina prve postave u zadnjih mjesec dana bila ozlijeđena i vrlo je malo trenirala. Zapravo ovo je bilo prvo kolo ovoga proljetnoga dijela natjecanja u kojem je uopće mogao računati na sve igrače. Gosti u drugo poluvrijeme, svjesni da bi mogli nešto postići, ulaze s još većom željom i odlučnošću. Dinamičnost i zanimljivost utakmice ide i dalje i s  istim žarom i tempom, a Preložani malo po malo preuzimaju inicijativu. Zato u 48. minuti dolaze na samo gol zaostatka (24:23). Iako želja i borbenost domaćina ne popuštaju, osjeća se umor, jer i kad se izradi dobra akcija nestaje koncentracije za zvršni šut. U tom razdoblju je bio odličan gostujući vratar s nekoliko vezanih obrana, a i Križevčani su zapucali tri kontre i sedmerac.

Na tribinama atmosfera bučna, paklena i čas jedni slave dobar potez križevačkih rukometaša čas drugi dobar potez rukometaša iz Preloga, jednom riječju – navijanje za vrijeme cijele tekme fantastično i nestvarno dobro! Takva atmosfera u Križevcima vjerojatno nije nikad prije viđena, a ako i je to je moralo biti prilično davno. Bilo je puno navijača iz Preloga ali i domaćih, pa je cijelu utakmicu gromoglasnim navijanjem i pljeskanjem pratilo oko 300 ljubitelja rukometa.

U cijeloj dvorani se osjećala silna nervoza ali i sportska želja da njihovi dečki pobijede, bilo je pjesme i gromoglasan pljeska bez nekih nesportskih uleta. Lagana dominacija gostiju na krilima vratara se odvijala do 55. minute kada prvi puta na tekmi uspijevaju doći do neriješenoga rezultata (26:26) i napada za vodstvo kojega nisu realizirali. I domaći vratar Bošković se vratio u formu iz prvoga dijela tekme pa u  zadnjih 5 minuta igrači KTC-a uspijevaju, vidno umorni i iscrpljeni, izvući i posljednje atome snage i ponovo preuzeti inicijativu.

Odbijanac iz sedmerca za trijumf

Kulminacija stresa, želje, straha i odgovornosti je došla do maksimuma, a rukometaši domaćina su pokazali da se ipak lakše nose s pritiskom i uz taktičku zrelost u zadnjih 7 sekundi dolaze do sedmerca i šanse za pobjedu. Kavran, srednji vanjski KTC-a ipak ne pogađa iz sedmerca, ali se odbijena lopta od golmana vrača k njemu, što koristi i snažnim šutem posprema iza leđa golmana Preloga. KTC je pobijedio s 30:28!

Ludnica slavlja, veselja i čestitanja je počela, proradile i oslobodile su se sve emocije potiskavane za vrijeme igre, bio je pun parket igrača, navijača i njihovih  ruku koje su željele samo jedno, zagrliti i potapšati pobjednike. Duga i kvalitetna povijest rukometa u Križevcima (prva utakmica se odigrala 15. ožujka 1955.) je doživjela novi vrhunac trijumfa i to većinom s igračima iz svoga pogona. Ovakva utakmica rijetko se igraju i u premijer ligi.

Budući da je dosad vodeća Slatina izgubila u Požegi s visokih 11 razlike, od ovoga kola na 1. mjestu je KTC sa 27 bodova, druga je Slatina s 25, Prelogje ostao treći s 24. Do kraja prvenstva su još 4 kola a KTC gostuje kod posljednjeg Bosa, ugošćuje pretposljednju Orahovicu, gostuje u Virovitici i u zadnjem kolu dočekuje Slatinu.

Uz ovakav rasplet imaju najviše izgleda za osvajanje prvoga mjesta i ulaska u prvu ligu, no idu kolo po kolo uz maksimalnu ozbiljnost prema svakom susretu.

RK KTC – RK Prelog – 30:28 (16:12)

 Za KTC su igrali i postigli pogotke: Šignjar 2, Neven Predojević 9, Kavran 2, Kraljić 4, Roman Predojević 2, Kemenović, Nemčić, Krunoslav hunjak 2, Zemljak, Matija Hunjak, Augustinčić, Katavić, Marković 9, Bogdan, bošković (17 obrana). Trener: Dragutin Miklečić

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.