Udruga invalida Križevci provodi programe novcem iz državnog proračuna

Poznatu recepturu osmišljavanja programa i kandidiranja njihovog financiranja prema ministarstvima uspješno u djelo provode članovi križevačke Udruge invalida. Upravo se odvijaju tri programa, koja su u ministarstvima zdravstva i zaštite okoliša dobila zeleno svjetlo i ukupan iznos od 130.000 kuna.

Pojedinačno najmanji ali oku važan, projekt je uređenja okoliša Udruge, koji bi mogao dovesti i do značajnog povećanja njezinog prostora, kaže predsjednik križevačkih invalida Petar Gatarić.
– Za 20.000 kuna uređujemo prilaz u podrume gje se nalazi prostor gdje se nalazi Udruga invalida. On je u jednom devastiranom stanju, pun smeća, a u budućnosti imamo namjeru taj podrum urediti za jednu kongresnu dvoranu. To naravno dolazi u obzir, s obzirom da su stepenice, da ide platforma i unutra klasična jedna dvorana kongresna, objasnio je Petar Gatarić.

I dok su radovi na uređenju prilaza do mogućih novih stotinjak kvadrata prostora u početku i trebali bi završiti do kraja rujna, druga dva programa odvijaju se već nekoliko godina. Naime, organizirano vježbanje na gradskim bazenima počelo je prošle godine, čim su ugradnjom rampe oni postali dostupni osobama s invaliditetom.
– U projektu fizikalne terapije i rehabilitacije na gradskim bazenima u Križevcima sudjeluje 30 osoba s invaliditetom, pretežno mladi i djeca s teškoćama u razvoju.

Terapijsko pak jahanje polazi 23 također mlađih članova Udruge, a projekt se u suradnji s Visokim gospodarskim učilištem i Akademskim konjičkim klubom provodi već treću godinu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.