Lovro Baričević novi je predsjednik Gradskog puhačkog orkestra

Gradski puhački orkestar Križevci na svojoj redovnoj izbornoj skupštini za novog predsjednika izabrao je Lovru Baričevića, studenta udaraljki na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. U novu Upravu izabrane su Jelka Vukobratović na mjesto tajnice, Nina Strmečki, Marina Novosel, Matea Habuš te Juraj Nikolić i Robin Petić. Novi članovi Nadzornog odbora su Matija Čupen, Leon Hegedić i Krešimir Prevarić.


Govorilo se o projektima realiziranim u prošloj godini, kao i onima planiranim za ovu. U prvom dijelu prošle godine, orkestar je nakon pandemijske pauze održao čak 17 nastupa, među kojima su promenadni nastup iznenađenja za Dan grada, zatim festival POOHfest u vrijeme Spravišča te dva tematska koncerta filmske glazbe. U drugom dijelu sezone, orkestar je nastupio na gradskom adventu te na tradicionalnom godišnjem koncertu u prosincu. Između koncertnih nastupa, sudjelovali su i na natjecanjima, a na državnom susretu Hrvatskih puhačkih orkestara u Đurđevcu Gradski puhački orkestar Križevci je osvojio zlatnu plaketu s 90.88 bodova, potvrdivši se još jednom kao jedan od najboljih puhačkih orkestara u državi.


Među planovima za ovu godinu je revijalni nastup na županijskoj smotri, zatim organizacija 17. izdanja POOHfesta na koji dolazi Limena glazba Ston, dok će križevački puhači Stonu uzvratiti gostovanje u prvom tjednu srpnja. Koncertnu sezonu završit će godišnjim koncertom u prosincu, koji će ove godine biti u znaku proslave 25. godišnjice rada dirigenta Marija Komazina. Uz spomenute projekte, orkestar planira i nabavu instrumenta bariton saksofona za koji su sredstva već osigurana putem natječaja Ministarstva kulture.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.