KTC u tvrdoj utakmici i s pomlađenom momčadi uvjerljiv protiv Požege

Rukometaši KTC-a protiv Požege su očekivali vrlo tešku i neizvjesnu utakmicu, jer su treneru Miklečiću iz prvoga sastava nedostajali ozlijeđeni Roman Predojević i Krunoslav Hunjak, bolestan je bio Robert Marković, do kraja se nije oporavio ni Neven Predojević, a ozlijeđen je igrao i Dejan Kraljić. Teška situacija za posložiti ekipu koja se je pobjednički trebala suprotstaviti ozbiljnom slavonskom takmacu, koji je u prva dva proljetna kola zabilježio i dvije pobjede. Lagani uteg je bio i prošlotjedni poraz KTC-a u Ivanskoj, no istovremeno je to bila i prilika da mladi igrači s malo iskustva daju svoj doprinos i pokažu smjer razvoja kluba.

Do 15. minute terenom je, na iznenađenje domaće publike, dominantno vladala mlada domaća ekipa, koja je požrtvovnošću nadoknadila i znanje i iskustvo te vodila sa +6 golova (11:5). Normalno da se nije mogao očekivati takav razvoj igre i dalje, jer je Požega ipak posložila redove, makar u tom dijelu igre Križevčani nisu iskoristili igrača više, a uzalud su potrošili i dvije kontre. Drugi dio prvoga poluvremena je prošao u malo boljoj igri gostiju pa se na odmor odlazi sa vodstvom KTC-a od 15:13.

 

Drugo poluvrijeme je preslik igre iz kraja prvoga, gosti uz izniman napor uspijevaju prvo uhvatiti zaostatak, a u 41. minuti i povesti s 2 gola razlike (20:22).

Tada se činilo da domaća „djeca“ ipak ne mogu preokrenuti situaciju u svoju korist. No, na gol dolazi mladi Bogdan (8 obrana u 20 minuta) zamijenivši malo indisponiranoga Boškovića, a u igru trener uvodi i nedovoljno oporavljenoga Nevena Predojevića. Od te 41. pa do 51. minute borbenost i zalaganje obiju ekipa bili su na vrlo zavidnom nivou, iako se već vidjelo da gosti fizički ipak ne mogu pratiti taj tempo te da troše posljednje atome snage. Križevčani jednostavno lete po terenu te čvrstom i pokretljivom obranom i brzim kontrama razbijaju goste iz Požege, stvarajući u 8 minuta igre +10 razlike.  

Za pohvaliti je sve domaće igrače na želji i borbenosti, no izdvajamo u napadačkom dijelu Šignjara sa 10 postignutih golova, golmana Bogdana koji je zaključao svoj gol i dao priliku da se postignu laki zgodici u napadu, te mladoga pivota Katavića koji je uz 2 gola izborio i penal uz hrabru igru u obrani. Najbolji igrač po našem je sudu ipak bio Dejan Kraljić – unatoč ozljedi svojom iznimnom sportskom borbenošću vodio je i nosio ovu mladu postavu Križevčana, nimalo se ne štedeći u napadu i u obrani.ktc
Budući da je prvoplasirana Slatina izgubila u Novoj Gradiški, KTC je i dalje drugi, ali sada sa samo 3 dohvatljiva boda zaostatka. KTC sljedeće kolo ide na gostovanje u Grubišno Polje (Ilova), gdje se očekuje iznimno tvrda i teška utakmica, jer se ojačana Ilova bori za ostanak u ligi.

RK KTC – RK POŽEGA 37:28 (15:13)
 
Za KTC su igrali i postigli pogotke: Šignjar 10, Kavran 8 (3), Kraljić 6, Neven Predojević 4, Kamenar 3, Katavić 2, Kemenović 2, Nemčić 1, Zemljak 1, Matija Hunjak, Augustinčić, Bošković 7 obrana, Bogdan 9 obrana.

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.