‘Želio je obitelj, bio je usamljen’

SUICID Križevčani šokirani smrću domara. Nitko u školi nije imao ružnu riječ za Ivicu kao čovjeka, napomenula je školska ravnateljica Sanja Petranović

KRIŽEVCI – Ivica Švagelj (46), inženjer poljoprivrede koji je posljednjih šest godina radio kao domar u križevačkoj Osnovnoj školi Vladimir Nazor, ubio se u ponedjeljak, 16. siječnja, na prvi dan nastavka školske godine. Navečer se bacio pred nadolazeći putnički vlak na pružnom prijelazu između Tomislavove i Bjelovarske ulice.

 

Nesretni Ivica iz Prikraja Križevačkog nedavno je počeo graditi kuću za što je podigao kredit, no kako doznajemo, posljednjih tjedana nije mogao plaćati mjesečne rate, a ispostavilo se da mu potrošeni iznos nije bio dovoljan niti za izgradnju nečeg više od temelja. Živio je u dosta lošim uvjetima.

U oronuloj kući i dvorištu prepunomg lomaznog otpada, među kojem je bilo građevinskih ostataka, olupina automobila, raznih kućanskih pomagala te brojnih drugih, sitnih predmeta, teško je zamisliti kako je netko mogao zadržati veseli i zdravi duh. Upravo je to bio znak koji je primijetila Sanja Petranović, ravnateljica škole, oko božićnih blagdana.

– Tijekom jednog od razgovora s Ivicom nekoliko dana prije Božića osjetila sam u njegovom glasu da je tužan. Pitala sam ga je li sve u redu, međutim, tek nedavno mi je odgovorio na to pitanje – rekla je Sanja Petranović.
Kako je napomenula, Ivica joj se požalio da se osjeća usamljeno i da bi htio imati ženu i đjecu, odnosno, vlastitu obitelj.
– Objasnila sam mu da ima prijatelje, roditelje, rodbinu i da su to osobe kojima je stalo do njega, no nažalost to nije pomoglo – kazala je Petranović.

Tijekom cijelog prošlog tjedna, po Križevcima su kružile glasine kako se Ivica ubio zbog neprestanog maltretiranja na poslu. Prema tom traču, Ivica je taj dan dobio otkaz nakon višemjesečnih neopravdanih prijetnji zbog lošeg rada.
– To je apsurdna tvrdnja jer Ivica nije dobio otkaz. U kolovozu prošle godine Ivica je dobio opomenu pred otkaz nakon više desetaka upozorenja zbog rada, ali sa stopostotnom sigurnošću mogu reći da nitko u školi nije imao što lošega za reći o Ivici kao čovjeku – objasnila je ravnateljica.
Svoje tvrdnje potkrepljuje i činjenicom da je upravo kobnog ponedjeljka Ivica primio pohvalu za svoj rad. (PL)

Vezano

Komentari su zatvoreni.