Ministar otkrio tko ide na nastavu, a tko će je pratiti online

Niži razredi osnovnih škola i maturanti od ponedjeljka idu u škole, dok će ostali nastavu pratiti online, potvrdio je ministar Radovan Fuchs nakon sastanka s premijerom Andrejom Plenkovićem i predstavnicima Stožera civilne zaštite.

“Generalni stav je da nastava za učenike osnovnih škola od 1. do 4. razreda počinje licem u lice. Jednako tako i učenici 4. razreda srednjih škola iz potreba bolje pripreme Državne mature koja se provodi na cijelom teritoriju Hrvatske provodi u isto vrijeme, kako ne bi bilo hendikepiranih u smislu stjecanja znanja. Završni razredi srednjih škola ići će po pojačanim epidemiološkim mjerama”, rekao je Fuchs i dodao da povratak svih učenika u školske klupe ovisi o epidemiološkoj situaciji.

Što se tiče križevačkih škola, na njima traje sanacija štete nastale nakon potresa od 29. prosinca. Stradali su dimnjaci koje treba ukloniti prije povratka učenika u škole. Danas su križevački vatrogasci skinuli dimnjake s krova stare zgrade OŠ “Vladimir Nazor”, a do kraja tjedna uklonit će i dimnjake sa škole Ljudevita Modeca.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.