Tvrtka ‘S.C. savjetovanje’ druga brzorastuća u SZ Hrvatskoj

KRIŽEVCI – Križevačka tvrtka ‘S.C. savjetovanje i usluge’ druga je brzorastuća tvrtka u sjeverozapadnoj Hrvatskoj te je osvojila Gazelu, nagradu koju dodijeljuje medijska kuća Business.hr. Na listi 10 najbrže rastućih tvrtki iz Koprivničko-križevačke, Međimurske, Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije ove godine, iz naše županije je samo ‘S.C. Savjetovanje i usluge’ i to na drugom mjestu.
– To je tvrka koja se bavi proizvodnjom metalnih konstrukcija i strojeva za obradu armaturnog željeza, vlasnički je povezana sa Strojometalom i talijanskim MEP-om, trenutno zapošljava 41 osobu i osim pogona u poslovnoj zoni Nikole Tesle u Križevcima, ima i jedan u Slavonskom Brodu, objasnio je član Uprave Ivica Jurilj.

Prihod im je u posljednje tri godine gotovo upeterostručen, a lani je iznosio više od 32,5 milijuna kuna. Vrijednost izvoza narasla je sa 7 milijuna kuna u 2008. godine na skoro 34 milijuna u 2010. Ivica Jurilj očekuje da će ‘S.C. Savjetovanje i usluge’ zadržati tendenciju rasta.
– Nismo vezani za europsko tržište, koje je momentalno u krizi. Trenutno smo na brazilskom tržištu doživjeli veliki uspjeh, u biti naša matična tvrtka MEP. I očekujemo veliki rast. Osim toga, naš inozemni partner, odnosno i vlasnik je našao velike interese u proizvodnji u Hrvatskoj, koja je daleko jeftinija i pouzdana, tako da sve veći obim proizvodnje seli u Hrvatsku, rekao je Jurilj.

Stoga je moguće da će gospodarsku nagradu Gazela osvojiti i iduće godine. Naime, u zbir podataka o poslovanju nije ušla 2011. godina, dodao je član Uprave Ivica Jurilj.
– 2011. godina nam je puno bolja nego 2010. Iz godine u godinu bilježimo rast i po broju zaposlenih ljudi kao i po obimu fakturiranih sredstava i količini izvezene robe, dodao je Jurilj.
Nagrade Gazele najuspješnijim malim i srednjim poduzetnicima sjeverozapadne Hrvatske dodijeljene su na svečanosti u Varaždinu. Odmah potom dobitnike te važne gospodarske nagrade primio je i čestitao im gradonačelnik Križevaca Branko Hrg. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.