Vlast Koprivnice i županije otvorena prema javnosti

KOPRIVNICA – Članovi nevladine organizacije Transparency International Hrvatska upoznali su građane u Koprivnici i Križevcima s odredbama Zakona o pravu na pristup informacijama. Prema istraživanjima koje su proveli samo 20% hrvatskih građana zna koja je svrha tog zakona, rekao je član Upravnog odbora Transparencyja Zorislav Antun Petrović.
– Oni znaju da mogu pitati tijela javne vlasti apsolutno sve – što se radi s našim novcem, u naše ime i načelno, nominalno za naše dobro, rekao je Petrović.

Aktivisti Transparencya posjetili su Koprivnicu petu godinu za redom, a kako poznaju situaciju u cijeloj Hrvatskoj, našem gradu i Koprivničko-križevačkoj županiji, po otvorenosti vlasti na ljestvici od jedan do deset, dodijelili su visoku osmicu:
– Koprivnica ima vrlo visoke norme otvorenosti izvještavanja građana, isto tako i vaša županija. Ja vjerujem da je to jedan od razloga zbog kojih se javna sredstva, javni resursi koriste na primjeren način. Vjerojatno ne onako dobro kako građani misle da bi se moglo, ali sigurno još uvijek na vrlo visokoj razini, objasnio je Zorislav Antun Petrović.

Spomenimo još da prema Petrovićevoj ocijeni naša lokalna vlast ‘osmicu’ dijeli s Rijekom, Kutinom, Viroviticom i Osijekom dok ‘devetku’ i ‘desetku’ još nitko u Hrvatskoj nije zaslužio.

Vezano

Komentari su zatvoreni.