Friščiću nagrada za životno djelo u Podravini! Predlagatelj – HSS…

Koprivničko-križevački haesesovci počastima časte svoga stranačkog šefa – Predložila ga 22 građanina predvođena dožupanom Ivanom Palom i Brankom Hrgom, gradonačelnikom Križevaca

Josip Friščić, potpredsjednik Hrvatskog sabora i predsjednik HSS-a, u rodnoj je Koprivničko-križevačkoj županiji predložen za nagradu za životno djelo. Odluku će donijeti Županijska skupština, a predlagatelj je skupina od 22 građanina, predvođena članovima HSS-a, od kojih je “nositelj” liste dožupan Ivan Pal, a tu je i križevački gradonačelnik Branko Hrg. Friščića su predložili i neki od koprivničkih liječnika te ravnateljica koprivničke bolnice Gordana Slavetić (HSS), ali i neki gospodarstvenici.
– Predložio sam ga jer je naš čovjek, Podravec, na čelu državne stranke i zaslužio je tu nagradu – kazao je Julio Kuruc, predsjednik uprave Podravske banke.
Obrazloženje zašto je predložen proteže se na četiri stranice, a piše da je svojim radom dao doprinos u unapređenju gospodarstva, zdravstva, školstva, humanitarnih djelatnosti, sporta. Kao pročelnik, župan, a neko vrijeme i član NO-a Podravke, zauzimao se za opstanak velikih gospodarskih subjekata. Nagrada za životno djelo je oko 40.000 kuna. (VL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.