Lani je u utrci sudjelovao u kolicima, a ove godine je hodao

Ivan Višak iz Križevaca jučer je na utrci Wings for life World run osvojio posebnu nagradu za osvojeno prvo, odnosno zadnje mjesto. Njega je, naime, presretačko vozilo prvoga prešlo, čime je prvi prešao cilj.

– Pokrenuli smo ovu utrku s namjerom da istaknemo važnost svakog koraka i svakog sudionika jer je i kao takav dio ostvarenja velikog cilja za koji trči cijeli svijet. Odlučili smo kako će pobjednik utrke biti i njen posljednji natjecatelj koji će za svakih 1.500 pretrčanih metara dobiti po jedno noćenje u Hostelu Forum, rekla nam je Martina Knežević iz Hostela.

Ove godine tu je nagradu osvojio upravo Ivan Višak, koji je unatoč bolovima u nozi prošetao 2,5 kilometara.

– Vozim moto utrke tako da sam prije godinu dana imao prometnu nesreću u kojoj mi je jako stradala noga od čega se još oporavljam, a danas sam odlučio sudjelovati u utrci Wings for life. Došao sam s prijateljima iz Križevaca u Zadar i u utrku smo krenuli polako, iz četvrte zone. U početku mi je bilo malo neugodno jer samo hodam, ali imao sam volju i nisam odustajao, rekao nam je mladi Križevčanin, čiji primjer može poslužiti i drugima.

Dodao je kako je prošetao 2,5 kilometara zbog čega ima bolove u nozi, ali ne odustaje od treniranja te je najavio sudjelovanje u utrci i sljedeće godine.

– Prošle godine na Wings for life sam također sudjelovao, ali u kolicima. Taman mjesec dana prije utrke imao sam prometnu nesreću, zbog čega sam tri dana ležao i u komi. Ipak, sudjelovao sam na utrci gdje su me prijatelji gurali i to skoro 14 kilometara, s tim da nam je na sedmom kilometru pukao kotač na kolicima, tako da je bilo jako zanimljivo.

Godinu dana prije toga sam otrčao 21 kilometar. Zaista se volim baviti sportom, međutim, kad se ozljedite protiv toga se ne može, ali treba se boriti, nastaviti dalje, zaključio je Ivan Višak.

Istaknuo je kako je presretan zbog osvojene nagrade jer nije očekivao ništa i ovo ga je ugodno iznenadilo.(Zadarski list)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.