Davor Jembrek viceprvak države u sektoru poljoprivreda, prehrana, veterina

received_998813210209254_Davor_Jembrek_SGS_drzavno_natjecanje_Zadar_Agro_biljeU Zadru je 21. i 22. travnja 2016. godine održano Državno natjecanje u sektoru poljoprivreda, prehrana, veterina, i to u disciplinama: Agro, Nutri-vita, flora, veterinarski tehničar i pekar, u organizaciji Ministarstva obrazovanja, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića, Zadar. U natjecanju je sudjelovao i maturant Srednje gospodarske škole Križevci Davor Jembrek, učenik razrednog odjela 4a, smjera poljoprivredni tehničar – opći, te osvojio izvrsno 2. mjesto u disciplini Agro iz područja Mediteransko i ljekovito bilje.

Zajedno s mentoricom i nastavnicom strukovnih predmeta Zdravkom Savić, Jembrek je u dva dana boravka u Zadru pokazao koliko znanja i vještina ima iz ovog područja poljoprivrede. S osvojenim 2. mjestom od ukupno 16 najboljih učenika u državi osigurao je izravan upis na Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Natjecanje je proteklo u ugodnoj atmosferi i odličnoj organizaciji, a uz mnogo zadataka i malo slobodnog vremena ipak su uspjeli naći nekoliko trenutaka za obići europsku top destinaciju 2016. godine i posjetiti ono što Zadar čini tako posebnim, od morskih orgulja do najljepšeg zalaska sunca.

Cilj natjecanja je promovirati zanimanja u poljoprivrednoj, prehrambenoj i veterinarskoj struci; unapređivati i usavršavati strukovna zanimanja i vještine: razmijeniti iskustva, iskazati kreativnost učenika i nastavnika; te predstaviti specifičnost različitih programa strukovnog obrazovanja; uspostaviti partnerske odnose s gospodarskim subjektima i afirmirati darovite učenike. Budući je manifestacija na nacionalnoj razini uz Školu, njezine učenike i nastavnike promovirao se i Zadar i Zadarska županija.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.