Održana završna konferencija projekta Održi korak: Obrazovanjem romske djece i mladih do održivog razvoja zajednice

U Županijskoj upravi u četvrtak, 20. veljače održana je završna konferencija projekta Udruge Roma Korak po korak  – (O)DRŽI KORAK: Obrazovanjem romske djece i mladih do održivog razvoja zajednice. Konferenciji koja je okupila nositelje i partnere projekta ispred Županije su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Anu Mušlek.

Na početku konferencije kao domaćin prisutnima se uvodno obratio zamjenik župana Ratimir Ljubić čestitavši svima koji su sudjelovali u projektu  naglasivši važnost koji on ima za manjinsku romsku zajednicu, ali i cjelokupno društvo.

„Svjesni smo da je kod učenika romske nacionalne manjine, ali i ostalih ranjivijih skupina, velik problem uključivanje djece u školski sustav i savladavanje gradiva. Projekt je hvalevrijedan jer se osim s roditeljima i djecom, radilo i na edukaciji nastavnika i stručnih djelatnika čime se postigla inkluzija romske djece i  njihovih roditelja u zajednicu. Nakon ovog projekta sigurno će  lakše pohađati nastavu i steći obrazovanje koje će im pomoći u životu. Hvala svim školama, ustanovama, nastavnicima i suradnicima koji su sudjelovali te   Udruzi Korak po korak na angažmanu. Ovo je početak šire priče koja će sigurno zaživjeti i u drugim školama“, kazao je zamjenik Ljubić.

Predsjednika Udruge Roma Korak po korak Franjo Horvat je zahvalio Županiji i partnerima koji su bili vrlo aktivni u projektu. „Hvala svima koji ste nam bili velika potpora od samih početaka. Ponosan sam na sve učinjeno, omogućili smo romskoj djeci lakše snalaženje u školi i postavili smo temelj za bolje obrazovanje. Nadam se da projekt nije zadnji već ćemo ga nastaviti i u širem obliku kako bi pomogli romskoj populaciji u Koprivničko-križevačkoj županiji“, istaknuo je Horvat.

Na konferenciji su se prisutnima obratili i partneri projekta, ravnateljica OŠ “Antun Nemčić Gostovinski” Koprivnica Gordana Gazdić Buhanec, ravnatelj OŠ Fran Koncelak Drnje Ivan Pikivača, ravnatelj Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica Karlo Galinec,  koordinatorica POU Korak po korak Marina Trbus, zamjenica gradonačelnika Grada Koprivnice Melita Samoborec i ravnatelj Centra za socijalnu skrb Koprivnica Danijel Rušak, koji su izrazili nadu da će projekt prerasti u višegodišnji program koji će poticati još veću uključivost i toleranciju prema kulturološkoj različitosti.

Voditelja projekta Shahidul Islam je nakon prikazanog video materijala „Održi korak“ kojeg su o projektu snimili učenici OŠ Antun Nemčić Gostovinski predstavio rezultate istaknuvši kako se postigla visoka razina kvalitetne suradnje između partnera te svih dionika uključenih u provedbu čemu svjedoče i odlične ocjene koje su po završetku projekta dobili u procesu evaluacije učinjenog. 

Na kraju konferencije dodijeljene su i zahvalnice partnerima koji su svojim angažmanom pridonijeli da isti uspije. Konferenciji su uz govornike prisustvovali i  predstavnici institucija, ustanova, škola, jedinica lokalne samouprave te predstavnice UNICEFA-a Hrvatska koji podupiru projekt od samih početaka.

Vezano

Komentari su zatvoreni.