Konačno prvi stanari poslovne zone Gornji Čret

Gornji_Cret_poduzetnicka_poslovna_zona_KrizevciKRIŽEVCI – Gradski vijećnici na vjerojatno predzadnjoj ovogodišnjoj sjednici imali su ugodnu dužnost odlučiti o prodaji jedne, te davanju prava građenja ili najma na drugoj građevinskoj parceli u poduzetničkoj zoni Gornji Čret. Gradonačelnik Branko Hrg kaže da su ponude stigle od dviju tamošnjih tvrtki.
– Radi se o tvrtki Tehnomontaža d. o. o. koja kupuje 10 tisuća kvadrata zemljišta i gradi pogon, halu od jedno 1800 m², a druga je tvrtka Novosel Mont d. o. o., također iz Križevaca; oni uzimaju negdje oko 2500 m² na 25 godina na pravo građenja i također grade jednu halu, za proizvodnju silosa, izvijestio je križevački gradonačelnik.

Veći pogon trebao bi u prvoj fazi imati između 30 i 40 radnih mjesta, a manji upola toliko, što zajedno gradonačelnik Hrg smatra puno važnijim od 600 tisuća kuna, koliko će gradska blagajna zaraditi prodajom zemljišta. Poduzetnici dolaze u potpuno opremljenu zonu, a gradska uprava osigurala im je niz olakšica u komunalnom doprinosu i naknadi, te porezu na tvrtku. Gradonačelnik Hrg smatra da je u odluci o mjestu ulaganja ipak prevagnula blizina brze prometnice prema Zagrebu, čija dionica do Križevaca ide prema završetku, a početak gradnje pogona očekuje polovicom iduće godine.(RKC)

Grad snimio promo-spot za poduzetničke zone

Ovih je dana u javnost pušten i promotivni video-spot o križevačkim poduzetničkim zonama koji je gradska uprava naručila od jednog lokalnog studija za fotografiju i video-reklame. Četverominutni video naslovljen “Križevci – partner u poslu” prikazuje lokacije industrijskih zona Nikole Tesle, Cubinec i Gornji Čret, s osnovnim podacima i svrhom privlačenja potencijalnih ulagača. Kako neslužbeno doznajemo, isti je materijal već prikazan članovima Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika na njihovom godišnjem susretu CROMA 2013. održanom krajem studenog u Zagrebu.(kž.info)

20 godina CSF
Vezano
12 komentara
  1. sdpfuker piše:

    kajgot ti si baš kajgot, rasprava ti je nula bodova

  2. kajgot piše:

    NE, to je zasluga Hrgomlata i HSS-a koji je prikupljao peticiju za nastavak gradnje AUTOCESTE!!! koja se ionako nije gradila, koja je skuplja dvostruko po kilometru od brze ceste koja se trenutno gradi i po kojoj bi morali plačati cestarinu do Zagreba… Blago nama sa takvim gradonačelnikom… da ne velim da su ti isti HSSovci sa današnjom zatvorskom klikom na tuđim parcelama otvarali gradnju “autoceste” pred pretprošle lokalne izbore…

  3. Brankica Knok piše:

    da sad se cesta gradi , a u preizbornim kampanjama se nije gradila …još bu gradonačelnik rekel da je njegova zasluga kaj se gradi , kao i sve do sada je “njegova zaslugla” …onda je i njegova zasluga što sve javne službe polako odlaze u druge gradove…

    1. malac piše:

      ne, to je sve zasluga Iveka Knoka i sdp-a, istog onog koji je tu cestu htio zaustaviti…a zasluga toga što javne službe odlaze u druge gradove je također zasluga sdp-a, ali ovog plan 21…nitko nije s marsa pao pa da povjeruje vašim riječima, Brankice…;)

  4. sdpfuker piše:

    Novosel Mont d. o. o., hahaha koja muljaža

  5. realan44 piše:

    kak sad ide cesta prema kraju a koren i hrg dižu bunu da se ništ ne dela

Komentari su zatvoreni.