Furmeg i Kicivoj zloporabili ovlasti, ‘duplali’ su dnevnice?

Policija podnijela kaznene prijave protiv visokopozicioniranih vatrogasaca. Hoće li Državno odvjetništvo dići i optužnice, znat će se za nekoliko dana. Tereti ih se da su pronevjerili oko 3000 kuna

Policija je, navodeći samo starost počinitelja, potvrdila da su protiv Valenta Furmega (47), zapovjednika Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije i križevačkog JVP-a, te Marijana Kicivoja (53), zapovjednika JVP-a u Đurđevcu, podnijeli kaznenu prijavu zbog zloporabe položaja i ovlasti.

 

Tucaković ostao čist

Neslužbeno doznajemo da je kriminalističko istraživanje provedeno i nad Slavkom Tucakovićem, zapovjednikom JVP-a Koprivnica, no kod njega policija nije utvrdila inkriminirane radnje. Iz izvora bliskog istrazi doznajemo da se Furmeg i Kicivoj terete za duplanje dnevnica u ukupnom iznosu od oko 3000 kuna. Istraživanje je obuhvatilo period od 2004. godine do danas.
– Ne mogu ništa komentirati. Sve će biti vrlo brzo jasno. Očito je da smetam određenom broju ljudi – rekao je Furmeg odbacujući tvrdnje da ga je na poziciju zapovjednika županijske Vatrogasne zajednice instalirao župan Darko Koren.

Kicivoj nam je jučer potvrdio da je ispitan na Državnom odvjetništvu i da bi u petak trebao dobiti rješenje u kojem će saznati hoće li protiv njega biti podignuta optužnica.

“Krivo je računovodstvo”

Doznajemo da ga u njegovu slučaju policija tereti za sedam-osam nepripadno stečenih dnevnica u iznosu od oko 1300 kuna. On se navodno brani da je do toga došlo zbog pogreške u računovodstvima đurđevačkog JVP-a i Županijske Vatrogasne zajednice, čiji je on bivši predsjednik, odnosno da nisu bili u korelaciji. (VL)

Vezano

Komentari su zatvoreni.