Danas na tribini doznajmo jesu li lokalni mediji prijatelj javnosti ili sluga vlasti

Pratiti zbivanja u malom gradu i zajednici mač je s dvije oštrice – novinar zna svakoga i lako dođe do informacije, no još se lakše zamjeri onima kojima se njegovo djelovanje ne svidi.
Koliko su (lokalni) mediji pod paskom (lokalne) vlasti, može li potreba javnosti za slobodnim izražavanjem prevladati volju vladajućeg da kontrolira rečeno i napisano?

Na tribini Culture Shock Festivala Lokalni mediji – prijatelj javnosti ili sluga vlasti, danas o tome će diskutirati ugledni i probrani gosti, među kojima i Željko Krušelj, novinar, urednik i publicist iz Koprivnice, predavač na tamošnjem Medijskom sveučilištu, te Ivana Lekšić, radijska novinarka i urednica iz Bjelovara, koja je medijsku scenu nedavno uzdrmala otkrićem kako su lokalne radijske emisije snimane lažno, da bi dobile državni novac.

Na susret u Klubu kulture, od 19.30 sati, kojom se obilježava i 8. rođendan nezavisnog portala Križevci.info, pozvani ste i vi, kao građani, ali i kao glasači, slušatelji i čitatelji, izraziti svoj stav o lokalnoj medijskoj slici i predodžbi vladajućih koju ona posreduje.

Vezano

Komentari su zatvoreni.