Sastanak Čitateljskog kluba slijepih osoba i Kreativna radionica – 01.12.2015

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije dana 01. prosinca 2015. godine u Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” održala je dvije aktivnosti:

1. Sastanak Čitateljskog kluba slijepih osoba “Šišmiš”
Čitateljski klub slijepih djeluje u Udruzi od rujna 2014. godine i prvi je Čitateljski klub slijepih u Hrvatskoj. Okuplja 10-ak članova Udruge koji vole i uživaju u čitanju zvučnih knjiga.
Sastanci se održavaju jednom mjesečno, a ovaj puta članovi će raspravljati o knjizi Roberta Pauletića “Brazil u 77 priča” koju su čitali tijekom studenog.
Sastanak Čitateljskog kluba održao se u Knjižnici u vremenu od 9:30 do 11:00 sati.

2. Kreativna radionica – članovi Udruge su održali kreativnu radionicu “Ususret blagdanima” na kojoj su decoupage tehnikom ukrašavali božićne kuglice, te na taj način pokazali i dokazali da nedostatak vida nije prepreka samoaktualizaciji i ostvarenju svakog pojedinca, pa tako i slijepih osoba.
Radionica se provodila od 11:30 do 13:00 sati u prostoru knjižnice i na njoj je sudjelovalo15-ak članova Udruge.
Članovi udruge, od kojih je jedan broj članova sa područja Križevaca i okolice, razgledali su prostor nove knjižnice i upoznali se sa uslugama za slijepe i slabovidne u knjižnici, opremom i građom koja je njima namijenjena u kutićem za slijepe i slabovidne osobe.
Na susretu su također dogovorene edukativne aktivnosti u narednom razdoblju i senzibilizacija korisnika knjižnice od predškolske djece do umirovljenika za probleme osoba s invaliditetom. Navedenim programima nastojimo uključivati osobe s invaliditetom u aktivnosti i rad knjižnice.

Marjana Janeš-Žulj

Izvor: Knjižnica – događanja

Vezano

Komentari su zatvoreni.