Večeri filozofije uz vino od iduće srijede u Kozmološkom centru

Institut za kozmologiju i filozofiju prirode pokreće novi program za najširu javnost posvećen istraživanju stvarnosti. U staroj tradiciji antičkog simpozija, cilj je ovih susreta – na način koji je istovremeno opušten, ali i istinoljubiv – povezati uživanje u vinu i istraživanje temeljnih filozofskih pitanja. Ovi susreti uključivat će rasprave na različite filozofske teme, zajedničko čitanje i diskusije o izrabranim filozofskim djelima, kao i izlaganja gostujućih predavača – znanstvenika i filozofa. Za prisutnost vina, crnog i bijelog, u razumnim količinama, brigu će voditi Institut. Naravno, ispijanje vina nije preduvjet sudjelovanja.

Prvi filozofski susret uz vino održat će se u 19 sati, u srijedu, 6. ožujka 2024. u prostorima Kozmološkog centra u Križevcima. Nakon uvodne rasprave o vezi vina i spoznaje, prvu seriju ovih susreta posvetit ćemo kineskom mišljenju, odnosno temeljima taoizma – čitajući i diskutirajući temeljno djelo Tao Te Čing koje se pripisuje osnivaču taoizma Lao Tzeu.

Večeri filozofije uz vino planiraju se održavati dva puta mjesečno, svake parne srijede u mjesecu, a vodit će ih dr. rer. nat. Petar Palović u organizaciji Instituta za kozmologiju i filozofiju prirode.

20 godina CSF
Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno