Gimnazijalci uspješni i u matematici

Matematika.gifKako smo već pisali, proteklih su dana održavana natjecanja u znanju učenika osnovnih i srednjih škola Koprivničko-križevačke županije a Križevci su bili domaćin dvaju natjecanja.

Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga je priredila natjecanje u poznavanju latinskoga jezika dok je Osnovna škola "Vladimir Nazor" ugostila osnovnoškolce i srednjoškolce, mlade matematičare.


Učenici srednjih škola s područja naše županije natjecali su se u dvije kategorije, ovisno o tjednom broju nastavnih sati matematike.
Tako su u skupinu "A" ušli predstavnici prirodoslovno-matematičkih gimnazija a u "B" skupinu učenici općeg smjera gimnazije i drugih srednjih škola.
Učenici križevačke gimnazije postigli su značajan uspjeh u prvoj kategoriji: kod prvih razreda Križevčanima je pripalo prvo, treće i šesto mjesto; drugo, treće i četvrto mjesto zauzeli su gimnazijalci iz drugih razreda; učenik trećeg razreda bio je drugi a maturanti su osvojili prvo i treće mjesto.

Rezultati skupine "A"
I. razredi
1. Jakob Vukalović
3. Petra Kirin
6. Luka Anđelić

II. razredi
2. Mateja Zidarić
3. Ivana Kušec
4. Filip Špoljar

III. razredi
2. Karlo Jež

IV. razredi
1. Irena Sokolović
3. Andrej Dundović

Od križevačkih gimnazijalaca u "B" skupini natjecali su se samo prvaši i četvrtaši, postigavši sljedeće razultate: Tomislava Bunta je treća, Dario Perharić četvrti a Mario Filipašić peti u županiji.
Ivan Radiček iz četvrtog razreda u svojoj je kategoriji osvojio drugo mjesto.

Svim gimnazijalcima čestitamo na iznimnom uspjehu te njima i njihovim mentorima želimo još više uspješnih natjecanja.

Vezano

Komentari su zatvoreni.