‘Broji se sitno’ do Sajma u vojarni

Stupili_u_hangare.JPGOd danas Grad Križevci i službeno može koristiti hangare unutar bivše vojarne Ban Stjepan Lacković u Križevcima, dodijeljene na korištenje od Ministarstva obrane RH. Danas je u posjetu vojnim kompleksima, koji u upotrebi nisu od 2003. godine, bilo izaslanstvo Ministarstva i gradsko vodstvo, te razgledalo stanje četiri objekta predviđena za održavanje 9. Županijskog obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije od 10. do 12. studenoga.


Hangar_za_sajam.JPGPreuzimanjem hangara broj 10, 11, 12 i 14, smještenima na samom kraju prostora vojarne, grad se obavezuje urediti ih kako bi bili spremni za sajamske manifestacije. To podrazumijeva potpuno obnavljanje dotrajalih unutarnjih prostora – mijenjanje podova i prebojavanje zidova prepunih želja i pozdrava vojnika-ročnika iz prošlih vremena. Grafiti davnih klasa vojaka bit će uklonjeni i sa svih vanjskih vratiju i zidova, radove koje će zajedno izvoditi radnici Komunalnog poduzeća i učenici odgovarajućih struka iz Srednje škole Ivan Seljanec, inače zainteresirane za neke objekte.
Bile_nekad_klase.JPG
Gradonačelnik Branko Hrg sa suradnicima napomenuo je da će se glavna sajamska priredba, čak i modna revija, odvijati u hangarima 12 i 14, prema našem dojmu i najočuvanijima. Od ulaza u vojarnu do uređenih sajamskih objekata moći će se, istaknuto je, doći osobnim vozilom, jer mjesta za parkiranje ima dovoljno. Ukupna površina za izlaganje u hangarima iznosi oko 2400 četvornih metara u zatvorenom i 1500 četvornih metara u otvorenom dijelu.
Urediti_po_zapovijedima.JPG
Promemoriju o službenom gradskom preuzimanju hangara potpisalo je u Gradskoj vijećnici mješovito povjerenstvo, sastavljeno od predstavnika Službe za nekretnine, graditeljstvo i zaštitu okoliša MORH-a i predstavnika Grada Križevaca.
Fragment_na_vojnom_stupu.JPG
Tijekom razgovora u krugu vojarne čulo se da će se do početka održavanja Sajma obaviti konačni pregovori oko vrijednosti objekata, kako bi se na Sajmu mogao potpisati ugovor o preuzimanju kompletnog prostora križevačke vojarne.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.