Koaliciju HSS-a i HSU učvrstile vijesti o gradnji doma za starije

U Križevcima “penzići” i dalje uz seljake. Ustanova za starije očekuje se u 2013., ulaganje iznosi oko 2 milijuna eura, a za polovinu od 100 korisnika smještaj je subvencioniran

ok je za jučer najavljeno potpisivanje ugovora o početku gradnje četvrtog vrtića u Križevcima (planiranog u bivšoj vojarni), između tvrtke Dječji vrtić Didi i građevinske tvrtke Radnik, iznenada otkazano, s gradnjom objekta za starije Križevčane, također na bivšem vojnom prostoru, zasad sve ide glatko.

Za mnoge od 277 osoba, koliko ih je na listi čekanja za smještaj u ustanovi za starije i nemoćne, dobra je vijest što se konačno na natječaj javio investitor, spreman sagraditi dom. To je M.A.D. consulting iz Zagreba, čiji su predstavnici Damir Vukmirić i Karl Schmidt s gradskom vlašću potpisali ugovor o pravu građenja na 20 godina, što je jedna od formalnosti uoči gradnje. Sljedeća je odabir izvođača radova, a to će, doznajemo, isto biti Radnik. Prvi krampovi na terenu od oko 9 tisuća kvadrata, tj. na parceli lijevo od ulaza u vojarnu, očekuju se na jesen, nakon ishođenja lokacijske dozvole i prezentacije projekta.

– Cijelo ulaganje vrijedno je oko dva milijuna eura i čak je i povoljno jer će sve biti na jednoj etaži, da se izbjegnu dizala. Bit će to prostor na 3400 kvadrata, s velikim dvorištem i sadržajima, za oko 100 osoba, u sobama za jednu do tri osobe – kaže Vukmirić, čvrsto vjerujući da će pravo građenja biti produljeno, jer će, dodaje, dom, s budućom poliklinikom, biti znatna vrijednost.

No, budući da je riječ o privatnom ulaganju, tek će 50 građana treće dobi imati povlasticu da im smještaj subvencioniraju grad i županija, ostali će plaćati punu cijenu. Investitor je inače dobio poticaj time što mu je najavljeno oslobađanje plaćanja komunalne naknade.Ulazak u dom bi križevački umirovljenici mogli dočekati baš početkom izborne 2013., a najava njegove gradnje kao da je učvrstila i koaliciju HSS-HSU, koja, za razliku od prekinute u županiji, u gradu traje i dalje. (VL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.