Alumni okuplja bivše studente VGU-a

KRIŽEVCI – Visoko gospodarsko učilište u Križevcima namjerava okupiti svoje završene studente u udrugu Alumni. Zamisao se počela ostvarivati nakon provođenja ankete u jesen 2006. godine, u kojoj je 95% od 148 tada obuhvaćenih bivših studenata izjasnilo se da takvo okupljanje smatra potrebnim. Veliko zanimanje za udruživanje objašnjivo je obostranim koristima za diplomante i VGU.
– Bivši studenti mogli bi se odlučiti okupiti oko nekih seminara i usavršavanja znanja za njihovu praksu, a istovremeno mi bismo ih željeli iskoristiti i od njih dobiti povratne informacije, korisne za naše programe. S obzirom da su oni zaposleni, od njih bismo željeli čuti što bi im, koja znanja dobro došla, pa bismo prema tome mogli transformirati svoje module i programe, prema potrebama tržišta rada, rekla je prodekanice za nastavu Tanja Tušek. Dodala je da bi razvijanje suradnje VGU-a i tvrtki, organizacija i ustanova u kojima rade nekadašnji studenti i specijalisti struke moglo pomoći i nekim sadašnjim studentima da nađu svoje mjesto u svijetu rada.

A da je dobar glas daleko stigao svjedoči nedavna poruka poslana elektronskom poštom preko ‘velike bare’, u kojoj piše slijedeće: ‘Lijepi pozdrav svima vama na VGU u Križevcima. Ja sam upisao stočarski smjer kod vas 30. rujna 1967. i diplomirao 25. rujna 1969. godine, te nastavio studij u Sarajevu i diplomirao 17. travnja 1972. godine. Eto javljam se kao Alumni student da na vašu sugestiju uspostavimo i održavamo vezu. Ja već 32 godine živim i radim u SAD-u. Ostanimo u vezi!!!’
U zadnjih 30-ak godina diplome na Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima steklo je oko 2000 studenata, a sada ih je u Alumni prijavljeno prvih 150. Za sve koji im se žele pridružiti kontakti i prijavnice objavljeni su na web stranicama Učilišta, kojem je ova godina 151. od osnutka.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.