Križevačkim jezerima plivat će šarani vrijedni 20.000 kn

KOPRIVNICA – Nagradna igra ‘Upecaj me… ako možeš’ Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije kreće u svoju treće izdanje. Ribiče s područja Podravine i Prigorja te svih drugih krajeva mamit će nagradni fond ukupne vrijednosti 20 tisuća kuna, a ove sezone nagradna igra održava se na jezerima Čabraji i Ravenska Kapela.
– Cilj je popularizacija ribolovnog turizma, a projekt se svake godine odvija na drugom prostoru. Nakon Šoderice prije dvije godine, te lani Rasinje, sada smo se odlučili za jezera na križevačkom području i to Čabraji i Ravenska Kapela, objasnio je župan Darko Koren.

U svakom od ta dva jezera plivat će po tri šarana označena svotama od 2.000, 3.000 i 5.000 kuna. Svečanost puštanja markiranih riba je ove nedjelje, a nagradna igra službeno počinje 1. srpnja i traje do 1. lipnja naredne godine. Kad bude ulovljen bilo koji od šest markiranih šarana, ribe će, nakon slikanja s ribičima, biti vraćene u jezera.
– Nagradna igra, uz popularizaciju ribolovnog turizma, donosi i zaradu od prodanih ribolovnih karata. Iskustvo nam pokazuje da zahvaljujući njoj u ovaj kraj dolaze i ribiči s drugih područja Hrvatske, pa i iz inozemstva. Pretprošle godine na jezeru Šoderica je prodano blizu 1.000 dnevnih ribolovnih dozvola. To je mnogi, s obzirom da je uobičajeno bilo negdje oko pola toga, između 400 i 500 ribolovnih dozvola se prodavalo, rekao je direktor ureda županijske TZ Zdravko Mihevc.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.