Prilika za posao u projektu Instruktažnog centra koji plaća EU

Znanjem do rada. Križevačka tvrtka u fondu IPA dobila 116.429 eura, a nastojat će analizom potreba kod poslodavaca naći posao za 20 ljudi

Iako ovih dana objavljeni podaci o nezaposlenosti u siječnju (8413 osoba u Koprivničko-križevačkoj županiji, 5,8 % više nego lani) govore da je danas lakše izgubiti nego dobiti posao, prilika za novi radni angažman ima, a na jednoj radi i Instruktažni centar, za obrazovanje i istraživanje, iz Križevaca, i to uz pomoć Europske komisije. IC je u sklopu komponente IV IPA-e, namijenjene razvoju ljudskih potencijala, predložio projekt “Novim vještinama do novih prilika za zaposlenje”, vrijedan 116.429 eura.


Projekt je dio programa Lokalna partnerstva za zapošljavanje – faza 3, a potpisan je u Osijeku, uz stručnjake HZZ-a iz Zagreba. Direktor IC-a Čedo Trivanović objašnjava da je cilj projekta, za koji je tvrtka dobila 98.964 eura, a ostatak sufinancira, smanjenje dugotrajne nezaposlenosti u Koprivničko-križevačkoj i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

– Suradnjom s poslodavcima s kojima već radimo, snimat ćemo potrebe za radnicima, i na temelju analize, s HZZ-om u Križevcima i Bjelovaru, pružiti dodatno obrazovanje i pronaći 20 radnih mjesta kod tih poslodavaca – kaže Trivanović, ističući da projekt cilja najprije na dugotrajno nezaposlene ljude s osnovnom školom, a potom i na one sa srednjom i one radnike željne dodatnih vještina, kroz, primjerice, e-učenje. Rezultat kojem teže jest, uz ostalo, povećati i svijest za usklađivanje lokalne ponude sa stvarnim potrebama. Trivanović je zadovoljan projektom u koji je IC uložio mjesece, a koji će trajati 12 mjeseci. (VL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.