Održana konferencija “Osnaživanje lokalnih zajednica 2020. – za ljude, planet i našu budućnost”

U subotu u centru Mariapoli Faro u Križevcima održana je konferencija “Osnaživanje lokalnih zajednica 2020.” u organizaciji Udruge za ekonomiju zajedništva. Drugu godinu zaredom, udruga nastavlja s okupljanjem organizacija i pojedinaca koji su već uključeni u preobrazbu ekonomskog, ekološkog i  društvenog sustava u lokalnim zajednicama sa svrhom umrežavanja i kreiranja zajedničkih akcija za jači pozitivan utjecaj – za ljude, planet i našu budućnost.

Ovogodišnja tema konferencije su posljedice klimatskih promjena i kako se što bolje pripremiti i prilagoditi. Posebnost ove konferencije je to što osim osoba koje su prisustvovale konferenciji uživo, istoj su se mogli priključiti i zainteresirani pojedinci putem ekrana.

Konferenciji su prisustvovali gradonačelnik Mario Rajn i njegov zamjenik Danijel Šaško. Okupljenima se uvodno obratio  gradonačelnik Rajn koji je zahvalio svima na dolasku i istaknuo da će Grad i ubuduće pratiti rad ovih udruga i organizacija. Nakon uvodnog obraćanja i upoznavanja s voditeljima, slijedio je okrugli stol , a nakon toga prisutni su mogli sudjelovati na radionicama koje su vodili predstavnici Hrvatske Permakulture, Pokret fokolara, zadruge KLIK (Križevački labaratorij za inovaciju i klimu)  i Zelene energetske zadruge i mnogi drugi.

Vezano

Komentari su zatvoreni.