Opečene ruke, stradali prozor i rolete, gorio krov terase

stop_policija_kontrola_prometaPODRAVINA I PRIGORJE – Ipak nije bilo dovoljno pameti ni sreće da bismo mogli izvijestiti kako u županiji nije bilo nikakvih neželjenih posljedica upotrebe pirotehnike i ostalih priručnih sredstava za izazivanje buke. Osim opeklina na rukama koje su zaradila dvojica mladića u Svetom Petru Orehovcu 27. prosinca u neočekivanoj eksploziji baruta prilikom punjenja improviziranog mužara, policija je zabilježila još dva slučaja, u kojima je srećom stradala samo imovina a ozlijeđenih nije bilo. U novogodišnjoj noći, iza 21-og sata u koprivničkoj Ulici braće Radića razbijeno je staklo i oštećena roleta na kuhinji obiteljske kuće, nakon što je doletjelo neutvrđeno pirotehničko sredstvo. Šteta je procijenjena na oko 2.000 kuna.

Drugi neželjeni slučaj dogodio se deset minuta nakon ulaska u Novu u križevačkoj Ulici Matije Gupca. Također neutvrđeno pirotehničko sredstvo zapalilo je ploče na krovištu terase, a zatim i drveni ormar koji se nalazio pod krovom. Požar je većim dijelom ugasio sam vlasnik, koji je u 2014-tu tako ušao s minusom od oko 5.000 kuna. Službenica za odnose s javnošću naše policijske uprave Dijana Žagar podsjetila je da veselja s praskanjem pirotehnike više ne smije biti. – Od danas zabranjena je upotreba pirotehničkih sredstava 2. i 3. razreda. Još uvijek se naravno mogu predati policiji, nazvati 192. Naši službenici koji rade na oduzimanju oružja i streljiva u akciji ‘Manje oružja – manje tragedija’ na isti način će doći i preuzeti ta pirotehnička sredstva, objasnila je D. Žagar.(RKC)

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. Kaja piše:

    Uvjek se čudim, od kuda nam ta “nova moda” slavlja.
    Pa, zar nismo nedavno izišli iz rata, i kako to da nam nije dosta pucnjave? Zaboravili smo (ako želimo da nas i drugi čuju) PJEVATI.
    Čini mi se da su tu roditelji zakazali…. Znam dosta slučajeva, da roditeli kupuju mladima sva ta sredstva, pa s njima “slave”. Ne možemo jedno govoriti, a primjerom drugačije svjedočiti. Pravi roditelj, uvjek zna, gdje mu je dijete i šta radi. Dragi roditelji, nitko ne može preuzeti vašu ODGOVORNOST…….

Komentari su zatvoreni.