Križevci: Podjela narančastih kanti u ožujku

Početkom ožujka počet će podjela kanti za izdvojeno skupljanje otpada u prigradskim naseljima. Kante s narančastim poklopcima za odvajanje papira, plastike i metala gotovo su godinu dana na raspolaganju Križevčanima, a sada će se njima služiti i mještani okolnih naselja.
Iz Komunalnog poduzeća saznajemo kako su kante već nabavljene, no prije njihove podjele, nužno je bilo napraviti neke predradnje.

Povećali kapacitete

– Morali smo proširiti kapacitete, odnosno zapreminu sortirnice, a sada čekamo da zima malo posustane kako bi djelatnici koji su zasluženi za zimsku službu mogli podijeliti kante za izdvojeno skupljanje otpada – rekao je Goran Gregurek, direktor Komunalnog poduzeća.
Dodao je kako je nužno educirati građane i mještane okolnih naselja o načinima pravilnog izdvajanja otpada, kako bi se sadašnjih 30 posto izdvajanja podiglo na razinu višu od 50 posto.
Na sastanku s predsjednicima mjesnih odbora, djelatnici Komunalnog poduzeća uputili su prisutne kako će uz podjelu kanti, mještani dobiti CD s uputama koji otpad ide u narančastu kantu, a dodatak će biti raspored odvoza.

Na redu biootpad

– Moram priznati kako kod nas u Križevcima sve ide pomalo ubrzano, 2003. godine počeli smo prvi put s kantama za odvoz smeća, a danas već i naselja uključujemo u izdvojeno skupljanje otpada – kazao je Gregurek i naglasio kako je u sljedećem razdoblju na redu rješavanje biootpada.
Dodao je kako se nada da će i mještani prigradskih naselja ozbiljno izvršavati svoju dužnost razvrstavanja otpada.

– Cilj nam je razviti svijest kod naših ljudi do te mjere da ćemo prijavljivati osobe koje bacaju smeće u prirodu ili ga ne zbrinjavaju na pravilan način – kazao je Gregurek i naglasio kako je na pravosuđu da donese mjere kažnjavanja koje će ljude natjerati na razmišljanje da je zapravo zdrav okoliš naša budućnost. (PL)

Vezano

Komentari su zatvoreni.