Učvrstili prijateljstvo s Castel Goffredom

Gradić Castel Goffredo u  talijanskoj regiji Lombardiji, tridesetak kilometara od  Mantove, poznat još i kao svjetsko središte proizvodnje čarapa, ugostio je 22. i 23. siječnja Katedralni zbor iz Križevaca, kojem je to nakon dvije godine postojanja bio prvi nastup u inozemstvu.

Pod  ravnanjem Ozrena Bogdanovića zbor je pjevao na nedjeljnoj liturgiji sv. Ivana Zlatoustog u crkvi  sv. Erasma, koju je predvodio vladika križevačke grkokatoličke eparhije Nikola Nino Kekić, zajedno s arhimandritom Zvonkom Kurečićem, velečasnim Mihajlom Simunovićem i mjesnim župnikom don Giuseppeom Bergamaschijem.

Zbor je ujedno napjevima  iz liturgije popratio i otvorenje izložbe ikona u galeriji  „Bazzani“ u središtu Castel Goffreda, nakon prigodnog izlaganja dr. Zvonka  Kurečića o  njihovom duhovnom i umjetničkom značenju. Članovi Katedralnog zbora  bili su gosti obitelji u Castel Goffredu, koje takozvanim kumstvom na daljinu već godinama pomažu obiteljima nekadašnjih prognanika i izbjeglica  u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, a u suradnji s Pokretom fokolara.

Mnoge od talijanskih obitelji već su više puta boravile  u Križevcima, a ovaj put su posebno zahvalile na dolasku u njihov gradić dostojanstvenicima grkokatoličke biskupije i Katedralnom zboru, koji su napjevima još više učvrstili međusobno prijateljstvo, kako su to na zajedničkoj večeri i ručku potvrdili predstavnici svjetovnih i crkvenih vlasti, Caritasa i dobrovoljnih darivatelja krvi Castel Goffreda.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.