Ljetne aktivnosti gradske knjižnice


Iako je vrijeme godišnjih odmora i školskih praznika, Gradska knjižnica „Franjo Marković“ i ovoga ljeta pripremila je bogati program za djecu, mlade i odrasle. Vođeni željom da njihovi korisnici slobodno vrijeme iskoriste čitajući knjige, djelatnici knjižnice pripremili su i mnoštvo zabavnih radionica i igraonica. Također je u tijeku i akcija „Birajmo najčitateljicu i najčitatelja“, čije će se proglašenje najboljih, uz malu svečanost i prigodne nagrade, održati u rujnu povodom Međunarodnog dana pismenosti.


Tako, odjel za odrasle sve knjigoljupce poziva na radionicu pod nazivom „Tečaj sporog čitanja“ , koja se održava utorkom i petkom od 17 do 18:30 sati, a voditeljica tribine je prof. Martina Majdak. Također, na odjelu za odrasle postavljena je tematska izložba knjige „Knjige o sportu“ ususret nadolazećim Olimpijskim igrama u Pekingu sljedećeg mjeseca. Posjetitelji izložbu mogu pogledati svakodnevno za vrijeme otvorenosti knjižnice.


Za sve zaljubljenike u knjigu knjižnica nudi i dvomjesečnu članarinu za sve one koji privremeno borave u gradu ili su na godišnjim odmoru ili školskim praznicima. Isto tako knjižnica poziva na volontiranje sve studente i srednjoškolce (po dva sata tjedno), te tako ispune svoje slobodno vrijeme radno i kreativno.


Radno i kreativno je i na dječjem odjelu. Ponedjeljkom i srijedom u vremenu od 17 do 18:30 sati odvija se radionica „Učimo pisati glagoljicu“, gdje se uči pisati perom od trske, oslikavati glagoljske inicijale, oslikavati stranice nalik na nekadašnje misale, ali i igrati glagoljske pamtilice. Radionicu vodi Martina Valec Rebić, a namijenjena je osnovnoškolcima, ali i svim zainteresiranima. Osim toga na dječjem odjelu odvijaju se i drugi programi: video projekcije, ljetni kviz o čitanju, birajmo najbolju knjigu, razmjena sličica i mnogi drugi. Također, dječji odjel svake srijede od 15 do 17 sati odvijaju se i kreativne likovne radionice gdje se crta, boja, modelira, oslikava, lijepi, ukrašava, izrađuju korisni i uporabni predmeti.


Knjižnica vodi računa i o onim najmlađima. Tako, tijekom srpnja radi Ljetna igraonica za predškolce i to utorkom i četvrtkom u vremenu od 9 do 10:30 sati. Odgojiteljica za djecu predškolskog uzrasta je Marina Nikolić, a grupa broji dvadesetak djece. Za sve one predškolce koji već sada žele početi učiti engleski jezik, svakog ponedjeljka i srijede u vremenu od 9 do 10:30 sati organizirana je Engleska radionica gdje djeca ponavljaju i uče nove sadržaje uz engleski jezik i kulturu, igraju razne igre i pjevaju pjesmice na engleskom jeziku. Englesku radionicu vodi učiteljica Ivanka Strmečki Baričević.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.