Opet iskrilo između Knoka (SDP) i Hrga (HSS)

KRIŽEVCI – Ponovno je sasvim očekivano zaiskrilo između vladajućih i oporbe u križevačkom Gradskom vijeću, a prava prilika za to bio je rebalans proračuna. Prije njegovog donošenja trebalo je uskladiti sve programe čije izvršenje nije ostvareno u planiranim iznosima, a među njima je i komunalno opremanje poslovne zone Gornji Čret. Naime, izvođač radova za opremanje zone nije odabran jer je javni natječaj za taj posao državna komisija poništila. Tu stavku, kao i još brojne druge, vladajućoj koaliciji koju predvodi HSS spočitnuo je SDP-ov Ivan Knok.

– U tom je programu bilo planirano 5,5 milijuna kuna. Naravno, natječaj je poništen, sve smo to 55 puta čuli i žalili smo se na državu jer sad je ona ili državna komisija kriva što smo mi raspisali natječaj u kolovozu ili rujnu. I naravno da smo doživjeli ovo što smo doživjeli i sad je minus na toj poziciji od 2,3 milijuna kuna, po novom programu ostalo je samo 3,2 milijuna kuna, kaže Knok.

Gradonačelnik Branko Hrg je odgovorio da je do smanjenja moralo doći jer zbog poništenja natječaja nije stiglo dva milijuna kuna potpore iz Ministarstva gospodarstva, a izostala je i pomoć Županije. A najviše ga je zasmetalo što packe zbog toga što Gornji Čret još uvijek nije opremljen strujom, vodom i odvodnjom, plinom i prometnicom, dolaze od Ivana Knoka, koji je i član Uprave tvrtke Radnik. Jer upravo je Radnik uložio prigovor na odabir najpovoljnijeg ponuditelja pa je nakon cijelog ljeta čekanja komisija poništila natječaj, odgovara Hrg.

– Gospodine Knok, vi ste kao potpredsjednik Gradskog vijeća pisali žalbu i prigovor protiv odabira najpovoljnijeg ponuđača na ovom natječaju, a istovremeno u ime firme u kojoj radite. Ne znam da niste možda bili u sukobu interesa, ja mislim čak da jeste, napomenuo je Hrg.

Natječaj je bio raspisan u svibnju, a najbolja ponuda odabrana u srpnju, podsjetio je Hrg. Nakon žalbe iz državne komisije nije se čulo glasa čak 93 dana, a tada su donijeli potpuno neosnovanu odluku o poništenju natječaja. Sada je raspisan novi, rekao je Hrg.

– Obzirom da natječaj bude gotov negdje krajem godine, a vi ćete se vjerojatno opet žaliti, dragi Bog zna kad će to biti riješeno. Mi ćemo naravno ukupan iznos sredstava planirati u proračunu za narednu godinu i moliti se dragom Bogu da se nitko ne žali i da nam ne sruši natječaj jer natječaji se u toj komisiji ruše na čudan način, napominje Hrg. Da stvar bude gora, dodao je Hrg, dva su ulagača bila zainteresirana graditi pogone na Gornjem Čretu, no to je propalo baš kao i dva milijuna iz Ministarstva gospodarstva. Naravno, nije izostala ni replika Ivana Knoka, u kojoj je porekao da je on potpisao prigovore, a do poništenja natječaja došlo je zbog sumnje u namještanje i pogodovanje, rekao je. I očekivano, kao i za većinu predloženih izmjena proračuna, oporbenjaci nisu dali svoj glas. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.