Fabijan Brčić uspješan i među seniorima

Aktualni juniorski prvak Hrvatske u taekwondou, član križevačkog TK Radnik Fabijan Brčić nastupio je prošli vikend na 4. Mediteranskom taekwondo kupu u Tunisu. Na dvodnevnom turniru u turističkom gradu Hammametu je nastupilo 15 reprezentacija mediteranskih zemalja, a sedamnaestogodišnji križevački borac je u kategoriji do 68kg u četvrtfinalu izgubio od turskog viceprvaka Europe do 21 godinu rezultatom 6-5.
– Zadovoljan sam, jer se kao praktički još junior borim s 4-5 godina starijim borcima, izjavio je Brčić za Križevci.info, napomenuvši da su pred njim sad samo seniorske borbe, gdje je u istoj kategoriji s Filipom Grgićem, bivšim svjetskim prvakom koji visoko kotira i na WTF svjetskoj rang listi boraca.

Kako neslužbeno doznajemo, u vrlo dinamičnoj borbi četvrtfinala suci Brčiću nisu priznali dva regularna udarca u protivnikovu glavu, na što su uloženi i službeni prigovori, no bez uspjeha.
Hrvatski je tim vodio pomoćni trener Dragan Pinjuh, inače trener odličnog devetnaestogodišnjeg kninskog borca Stipe Jarlonija, osvajača brončane medalje sa svjetskog prvenstva u Turskoj i kandidata za Olimpijske igre u Londonu 2012. u kategoriji do 58kg.

Osim Brčića, nastupile su Marina Usanović do 49kg, koja je poražena u prvom kolu, te Mija Radoš do 67kg, koja je osvojila srebnu medalju. Nakon turnira je organizirano druženje svih reprezentacija, gdje se također vidjelo da, unatoč sumnjivim odlukama sudaca, među borcima vlada pravi sportski duh i prijateljstvo.

Zahvaljujući uvjerljivom nastupu u Tunisu, Brčiću je odmah po povratku kući stigao služeni poziv Hrvatskog taekwondo saveza za nastup na prestižnom A-turniru Paris Open koji se održava posljednji vikend studenog. Tamo će se među više od 1200 natjecatelja u olimpijskim kategorijama naći i hrvatske seniorska te juniorska reprezentacija. Brčić će naredna dva tjedna s pripremama nastaviti u matičnom klubu s trenerima Damirom Međeralom i Zoranom Jandrokovićem.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.