Križevci-Konačno obnova ceste između Đurđica i Lemeša

ĐURĐIC – Članovi Mjesnog odbora Đurđic uskoro će početi s obnavljanjem 20 kilometara poljskih puteva na području Starog i Novog Đurđica te Lemeša Križevačkog. U najlošijem stanju je put koji povezuje Đurđic s naseljem Lemeš Križevački koji je trenutno izvan upotrebe za osobne automobile, a sudeći prema dubini brazdi na pojedinim mjestima, čak niti pješacima nije najjednostavnije prolaziti tim putem.

– To je glavni put između dva naselja, no kako je već dugo zanemarivan, navoženi šljunak i ostaci asfalta više gotovo i ne postoje, a voda je put pretvorila u veliku i gotovo nepremostivu kaljužu – rekao je Mario Martinčić, predsjednik Mjesnog odbora.
Neuređenost poljskih putova koje šestotinjak mještana triju naselja zbog konfiguracije terena zapravo koriste i za redoviti promet je nije jedini problem u mjesnom odboru.

Neodgovorni mještani

– Mještani su neodgovorni kada je u pitanju održavanje odvodnih kanala uz ceste. Bacaju ostatke drveća, građevinski otpad i slične stvari pa zatrpavaju kanale, a kasnije se žale kada im se dogodi poplava prometnice ili dvorište – kazao je Martinčić koji osim što je predsjednik Mjesnog odbora radi u križevačkoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi pa mu je spomenuta problematika dobro poznata.
– Mislim da ćemo morati objasniti ljudima da se i sami trebaju brinuti o zajedničkim područjima mjesnog odbora jer inače nećemo ništa postići – rekao je Mario Martinčić.

Premašili rok

Radnici HEP-a prošlog su tjedna na području Novog Đurđica postavili su desetak novih stupova javne rasvjete jer su dosadašnji već premašili vremenski rok iskoristivosti. Ovi radovi podsjetili su šefa Mjesnog odbora na još jedan problem, loša naplata komunalne naknade.
– Do sada je naplata za javnu rasvjetu dosta loše išla. Mještani ne razumiju da bez tog novca Mjesni odbor ne može gotovo ništa napraviti, odraditi neku akciju ili platiti radove, a s druge strane, upravo se to očekuje od nas jer nam je to i obaveza – kazao je Mario Martinčić. (PL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.