Održana radionica o društvenom poduzetništvu

Udruga P.O.I.N.T. organizirala je prošlog vikenda besplatnu radionicu o društvenom poduzetništvu koju je u prostoru društvenog centra Future Hub vodio Robert Pašičko. Ovaj rođeni Križevčanin stručnjak je za inovacije s radnim mjestom u UN-u; suosnivač nekoliko društvenih poduzeća i osnivač Crowdfunding Academy koja danas unaprjeđuje grupno financiranje u više od 40 zemalja svijeta.

Polaznici ove radionice prošli su uvod u grupno financiranje (crowdfunding), grupno investiranje i društveno poduzetništvo. Tijekom dva dana teorijske i praktične nastave, pokušali su odgovoriti na pitanja: kako zaraziti i mobilizirati druge vlastitom idejom koja pozitivno utječe na društvo ili okoliš te kako osigurati održivost i rast inicijative? Radionice su se održale u prostoru društvenog centra u sklopu projekta Future Hub Križevci.

Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Vezano

Komentari su zatvoreni.