Standardno ili latinoamerički-plesali su svi

Još jedna u nizu velikih svečanosti povodom obilježavanja Dana grada bio je međunarodni turnir u standardnim i latinskoameričkim plesovima.
U organizaciji Plesnog centra "Ritam" treći Trofej grada Križevaca okupio je 106 plesnih parova iz Križevaca, Zagreba, Bjelovara, Karlovca, Siska, Varaždina, Samobora, Osijeka, Zadra i Splita.

Natjecanje je započelo u 15:30 sati za kategorije D1, D2 i D3, a u 19 sati za C i elitnu B kategoriju. Ovaj svečani defile u 19 sati otvorili su gradonačelnik Branko Hrg i župan Josip Friščić, koji je istaknuo da je ovo "grad  koji ima dušu, koji svojim građanima iz godine u godinu pruža više".

ples01.jpgMeđu 70 najuspješnijih parova (C i B kategorija) istaknuli su se križevački parovi Tihana Haban i Andrija Rusan osvojivši treće mjesto i brončanu medalju, te Ivana Hermeščec i Božidar Katanović osvojivši najviše, zlatno odličje.
Ivana i Božidar zauzimaju drugo mjesto na državnoj rang-listi, no ovim nastupom pobijedili su svoje konkurente aktualne prvake Hrvatske.

Plesači su priredili vrhunski plesni spektakl pred ispunjenim gledalištem, a osim Križevčana organizirano su autobusima došli mještani okolnih općina Sveti Petar Orehovec, Gornja Rijeka, i drugi.

Brojnost publike i uspjeh naših plesača ukazuje na to da ples poput drugih sportova (ili umjetnosti) u Križevcima ima plodno tlo, te ga u skladu s tim treba poticati, a mladim plesačima pružiti potporu. Predsjednik Plesnog centra "Ritam" i organizator turnira Siniša Kraševac to je prepoznao, i osnivanjem centra u Križevcima popularizira sportski ples.

Osim treninga sportskog plesa za članove Kluba, u Križevcima se održavaju i tečajevi plesa za sve uzraste (nedjeljom od 18 sati, prijave za tečaj primaju se u Pučkom otvorenom učilištu).

Vezano

Komentari su zatvoreni.