Brčić ispao u 3. kolu turnira ‘US Open’

Najbolji križevački taekwondo borac Fabijan Brčić nastupio je na otvorenom prvenstvu Sjedinjenih Američkih Država, koje se od 19. do 23. veljače 2013. održalo u Las Vegasu. Brčić je u kategoriji do 74kg došao do trećeg kola – u prvoj borbi je uvjerljivo bio bolji od američkog natjecatelja rezultatom 15:5, dok je u drugoj, teškoj i napetoj borbi tzv. zlatnim bodom savladao australskog borca. U trećem kolu protiv Šveđanina poražen je u posljednjih dvadesetak sekundi susreta.
– Poveo me prvu rundu 7:0, pri kraju sam ga stigao na 9:8, a 30 sekundi prije kraja vodio sam 10:9. Onda su mu pisali nepostojeći udarac u glavu, morao sam napadati i uvalio mi je još par poena, opisao je Brčić prevrate u borbi koja je završila 17:11 i koštala ga daljnjeg natjecanja na “US Openu”.

“US Open” se smatra jednim od najprestižnijih međunarodnih turnira u taekwondou, koji je ove godine u “najvećoj kockarnici svijeta” u američkoj državi Nevada okupio gotovo dvije tisuće boraca. S dvadesetogodišnjim Križevčaninom, inače aktualnim studentskim prvakom Hrvatske, na američkom su gostovanju bili njegovi treneri Zoran Jandroković i Damir Međeral iz TKD “Radnik”. Brčić najavljuje i daljnje neumorno treniranje te pripremanje za otvoreno prvenstvo Belgije.

Vezano

Komentari su zatvoreni.