P.O.I.N.T.-ovci predstavljaju na simpoziju ‘Društvo i tehnologija’

U organizaciji Kluba studenata sociologije „Diskrepancija“ na Filozofskom fakultetu u Zagrebu sutra počinje dvodnevni studentski simpozij „Društvo i tehnologija“. Među deset stručnih radova prihvaćenih od strane organizacijskog odbora je i rad “Kodiranje Križevaca – sveprisutno računarstvo u primjeni” autora Andreja Dundovića, Ivone Haban i Hrvoja Belanija iz križevačke udruge P.O.I.N.T. Križevčani će predstaviti građansku inicijativu “Crisium Code” za uvođenje naprednih socio-tehnoloških rješenja za sveprisutno računarsvo, temeljenih na otvorenim informacijsko-komunikacijskim tehnologijama za slobodnu upotrebu građanima.

 

Preciznije, rad opisuje označavanje lokacija u Križevcima QR barkodovima, s ciljem njihovog povezivanja s relevantnim informacijama na web-sjedištu www.krizevci.eu, već postojećem projektu udruge P.O.I.N.T. Ideja inicijative je pružiti potporu promociji kulturno-povijesnog naslijeđa i turističkih potencijala Križevaca. Korisnik, najčešće turist ili znatiželjni prolaznik, može koristiti svaki pametni mobitel s aplikacijom za očitavanje takvih barkodova, kakve su slobodno dostupne, kako bi dobio više informacija i odgovarajući višemedijski sadržaj o lokaciji na kojoj se nalazi.

Na simpoziju, koji je interdisciplinarnog karaktera, će se između ostalog govoriti o društvenoj nejednakosti kao uzročniku digitalnog jaza, mogućnostima i izazovima e-demokracije, javnom mnijenju u informacijskom dobu, video igrama kroz feministički kontekst kiberprostora, biotehnologijama u popularnoj kulturi te Internet aktivizmu i hacktivizmu. P.O.I.N.T.-ovci izlaganje imaju u subotu 12. studenog 2011. u dvorani D1 Filozofskog fakulteta kao posljednji prije završne diskusije. Službeni program simpozija dostupan je na stranicama KSSD-a.

Vezano

Komentari su zatvoreni.