Kašnjenje večernjeg vlaka iz Zagreba zbog razbijenog prozora (FOTO)

Redovna linija putničkog vlaka sinoć je u 20:49 sati krenula na vrijeme iz Zagreba prema Koprivnici, no putnike je već u Sesvetama putem razglasa dočekala poruka o tehničkom kvaru zbog kojeg su djelatnici HŽ Putničkog prometa najavili dolazak nove garniture vlaka za 15-20 minuta.

Ispostavilo se da je tehnički kvar zapravo razbijen prozor na jednom putničkom odjeljku, što je prema riječima putnika uzrokovala nepoznata osoba ili osobe bacivši teži predmet, najvjerojatnije kamen ili komad cigle, dok je vlak prolazio kroz stanicu Čulinec.

Iako srećom nije bilo ozlijeđenih jer se prozorsko staklo nije sasulo, iz HŽPP-a nisu htjeli riskirati sigurnost putnika i nastaviti putovanje s oštećenim vlakom. Prema svjedočanstvu jednog starijeg gospodina, redovitog putnika na ovoj relaciji, slična se situacija dogodila na istoj stanici prije tjedan dana, što daje naslutiti da bi se moglo raditi o istom počinitelju ili skupini.

Iako se manji dio putnika vratio za Zagreb, a neki su nastavili putovanje ukrcavši se na brzi vlak za Novsku, nakon pola sata čekanja putnici su prešli u pristiglu garnituru drugog vlaka i nastavili putovanje prema Križevcima, gdje su neki od putnika zatim presjeli u treći vlak za Bjelovar (radi se o redovnom presjedanju).

Ovo je zadnja u nizu najrazličitijih poteškoća koje mjesecima doživljavaju putnici na ovoj pruzi koja od Dugog Sela do Križevaca doživljava rekonstrukciju i gradnju drugog kolosijeka, pa duž relacije na dohvat ruke ima građevinskog materijala i otpada, što izgleda neke pojedince navodi na devijantno ponašanje.

Prelazak putnika u drugu garnituru nakon 30 minuta čekanja
Prelazak putnika u drugu garnituru nakon 30 minuta čekanja
20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.