Pandurić: ‘Dok mladi nisu sadašnjost, oni ne mogu biti ni budućnost’

Danas je u nekoliko hrvatskih gradova javnim akcijama i prigodnim programima obilježen Međunarodni dan mladih, koji je ujedno i početak Međunarodne godine mladih. Na središnjem okupljanju na zagrebačkom Cvjetnom trgu Mreža mladih Hrvatske provela je akciju “Da sam ja ministar”, a poticajan govor održao je predsjednik MMH, Križevčanin Nikola Pandurić.
– Dok mladi nisu sadašnjost, oni ne mogu biti ni budućnost, naglasio je Pandurić, dodajući kako mladi danas nisu dovoljno uključeni u društvo, na pitanja ne dobivaju odgovore i teško nalaze primjere izvrsnosti u javnosti.

– Nerijetko nas se tretira kao skupinu sklonu neprimjerenu ponašanju, nasilju i delinkvenciji. Nema li veće zablude nego etiketirati sve mlade ove zemlje tim stereotipom, zapitao je na konferenciji za novinare predsjednik MMH Pandurić. Upozorio je da se mladi susreću s mnogobrojnim problemima, kao što su nezaposlenost, skupo obrazovanje, prilagodba Bolonjskom procesu i dr., te pozvao odgovorne na partnerski odnos. Cjelovit tekst govora predsjednika Pandurića dostupan je na službenim stranicama MMH.

Međunarodni dan mladih obilježen je još, između ostalog, i u Splitu, gdje je mladim sugrađanima dana prilika upisati prijedloge i sugestije u 15-metarsku knjigu žalbe, dok su u Križevcima predstavnici Gradskog savjeta mladih na prigodnom štandu na Nemčićevom trgu informirali građane o značenju ovih manifestacija, kao i radu samog Savjeta, koji u Križevcima djeluje u drugom dvogodišnjem mandatu. U Hrvatskoj ima više od 21 posto mladih u dobi od 15 do 30 godina i važan su društveni resurs za pokretanje pozitivnih promjena u društvu, po čemu je križevačka civilna scena zasigurno jedan od najaktivnijih pozitivnih primjera u zemlji.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.