Zavezali djevojku uz indijanski ples

VANDALIZAM Stanovnici Gajeve ulice s nelagodom dočekuju vikende
KRIŽEVCI – Na nogostupu u Gajevoj ulici u Križevcima još se jučer ujutro mogao vidjeti krvavi trag što se protezao dvadesetak metara, najvjerojatnije posljedica nekog noćnog obračuna vandala tijekom vikenda.
Strah
Ozlijeđeni je zbog obilnog krvarenja zacijelo završio na šivanju na Hitnoj medicinskoj službi koja je o tome vjerojatno obavijestila i policiju, pa bi se po tom tragu moglo otkriti neke od vandala koji već više od godinu dana "operiraju" Gajevom ulicom, komentiraju stanovnici.

Zbog straha od osvete žele ostati anonimni, iako je jedna od oštećenih vlasnica obiteljske kuće prekjučer na to javno upozorila gradonačelnika Branka Hrga u emisiji lokalne radiopostaje. Već nekoliko puta vandali su joj razbili nove prozore, a subotom i nedjeljom ujutro gotovo svi susjedi čiste pred ulaznim vratima razbijene boce i čaše.

Pod utjecajem alkohola, a možda i jačih sredstava, "noćne ptice" izvode svakojake ludorije. Jednom su prilikom zavojima zavezali jednu djevojku oko električnog stupa i oko nje plesali indijanski ples, što nam je ispripovijedao jedan od stanara.
Razbijeni novi prozori i krvavi trag na nogostupu u nekad mirnoj Gajevoj ulici
Policija nemoćna
Više su puta prijavljivali policiji noćne ispade skupine mladeži koja iz lokala u takozvanoj Kineskoj četvrti kod  autobusnog kolodvora odlazi Gajevom ulicom u potrazi za drugim otvorenim lokalima.

– Nakon toga policijske ophodnje nekoliko puta noću prođu Gajevom ulicom, ali u automobilu, pa i ne stignu vidjeti što se događa. Kad smo našli razbijenu čašu i krvave tragove, očekivali smo da će policijski službenici to doći poslikati, pa nam se čini da se tome ipak ne pridaje potrebna pozornost – navodi jedan od stanara Gajeve.

Nekad mirna ulica, kojom se slijeva i sav promet iz Ulice bana J. Jelačića prema Koprivnici, nalazi se samo stotinu metara zračne crte od najstrožeg središta grada i noću bi morala imati jače ulično osvjetljenje kao mjeru predostrožnosti protiv razbijača.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.