Rajn potpisao Europsku povelju o lokalnom radu s mladima

Grad Križevci prihvatio je inicijativu Udruge gradova i uključio se u postupak cerficiranja Križevaca kao Grada za mlade. Riječ je novoj inicijativi koja evaluira politike usmjerene mladima u cilju podizanja kvalitete života mladih.
Prvi korak u certificiranju je potpisivanje Europske povelje o lokalnom radu s mladima što je gradonačelnik Mario Rajn napravio danas i pri tome istaknuo:

U protekle 4 godine puno smo aktivnosti, sredstava i naših fokusa usmjerili za djecu i mladu a to je rezultiralo s 40 programa vrijednih preko 60 milijuna kuna. Prošle godine bili smo u top 5 gradova u Hrvatskoj po izdvajanjima za mlade i svakako je to trend koji želimo i dalje nastaviti. Budući da smo već ranije prepoznati od Saveza Društava Naša djeca Hrvatske i imamo status Grad Križevci – prijatelj djece, smatram da je ovo prirodan nastavak naših inicijativa, a u tome vidimo partnerstvo s gradskim Savjetom mladih koji je jedan od preduvjeta za pristupanje ovoj inicijativi.“

Gradonačelnik je posebno pohvalio suradnju sa Savjetom mladih Grada Križevaca i njihovom aktivnošću te zaključio kako „ulaganjem u djecu i mlade grad može imati budućnost kao zajednica i na upravo mladima možemo temeljiti daljnji razvoj našega grada“.

Predstavnicima medija obratio se predsjednik Savjeta mladih Grada Križevaca Antonio Sirovec koji je istaknuo zadovoljstvo što se u ovom sazivu Savjeta mladih kreće s certificiranjem Križevaca kao Grada za mlade:

Zahvaljujem se gradonačelniku, njegovim suradnicima i partnerima koji su nas prepoznali kao važan dionik društva i što su sa svim našim projektima i više nego u skladu i prate nas te daju uvjete koji drugi gradovi nemaju i baš zbog toga bi grad Križevci trebao potpisati ovu inicijativu i povelju. Samim time što je preduvjet za ovakvu povelju imati u gradu Savjet mladih ne znači da je on samo na papiru i to je ono gdje se zaista želimo potruditi kao cijeli saziv i poboljšati uvjete rada Savjeta mladih. Vjerujem da Križevci jesu grad za mlade i da će u narednom razdoblju biti još bolji grad za mlade.“

Nakon potpisivanja Povelje, sljedeći korak prema certificiranju Križevaca kao Grada za mlade je predstavljanje ove inicijative na Gradskom vijeću.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.