Rajn potpisao Europsku povelju o lokalnom radu s mladima

Grad Križevci prihvatio je inicijativu Udruge gradova i uključio se u postupak cerficiranja Križevaca kao Grada za mlade. Riječ je novoj inicijativi koja evaluira politike usmjerene mladima u cilju podizanja kvalitete života mladih.
Prvi korak u certificiranju je potpisivanje Europske povelje o lokalnom radu s mladima što je gradonačelnik Mario Rajn napravio danas i pri tome istaknuo:

U protekle 4 godine puno smo aktivnosti, sredstava i naših fokusa usmjerili za djecu i mladu a to je rezultiralo s 40 programa vrijednih preko 60 milijuna kuna. Prošle godine bili smo u top 5 gradova u Hrvatskoj po izdvajanjima za mlade i svakako je to trend koji želimo i dalje nastaviti. Budući da smo već ranije prepoznati od Saveza Društava Naša djeca Hrvatske i imamo status Grad Križevci – prijatelj djece, smatram da je ovo prirodan nastavak naših inicijativa, a u tome vidimo partnerstvo s gradskim Savjetom mladih koji je jedan od preduvjeta za pristupanje ovoj inicijativi.“

Gradonačelnik je posebno pohvalio suradnju sa Savjetom mladih Grada Križevaca i njihovom aktivnošću te zaključio kako „ulaganjem u djecu i mlade grad može imati budućnost kao zajednica i na upravo mladima možemo temeljiti daljnji razvoj našega grada“.

Predstavnicima medija obratio se predsjednik Savjeta mladih Grada Križevaca Antonio Sirovec koji je istaknuo zadovoljstvo što se u ovom sazivu Savjeta mladih kreće s certificiranjem Križevaca kao Grada za mlade:

Zahvaljujem se gradonačelniku, njegovim suradnicima i partnerima koji su nas prepoznali kao važan dionik društva i što su sa svim našim projektima i više nego u skladu i prate nas te daju uvjete koji drugi gradovi nemaju i baš zbog toga bi grad Križevci trebao potpisati ovu inicijativu i povelju. Samim time što je preduvjet za ovakvu povelju imati u gradu Savjet mladih ne znači da je on samo na papiru i to je ono gdje se zaista želimo potruditi kao cijeli saziv i poboljšati uvjete rada Savjeta mladih. Vjerujem da Križevci jesu grad za mlade i da će u narednom razdoblju biti još bolji grad za mlade.“

Nakon potpisivanja Povelje, sljedeći korak prema certificiranju Križevaca kao Grada za mlade je predstavljanje ove inicijative na Gradskom vijeću.

Vezano

Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno