Policija će ovaj vikend u Križevcima vršiti pojačani nadzor prometa

Od 1.  do 14. srpnja 2021. g. na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je 30 prometnih nesreća, od čega sedam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama. U nesrećama je jedna osoba teško ozlijeđena, dok je devet osoba lakše ozlijeđeno.  Najčešće vrste prometnih nesreća bile su sudar vozila iz suprotnih smjerova (5) i slijetanje vozila s ceste (12), dok su najčešći uzroci događanja  prometnih nesreća bili brzina neprimjerna uvjetima (7) i nepropisno pretjecanje (4). Zabilježena je jedna prometna nesreća vozača motocikla, koju je isti izazvao zbog oduzimanja prednosti prolaska i jedno stradavanje vozačice bicikla u nesreći koju je zbog nepropisnog pretjecanja izazvao vozač motornog vozila. Dvije prometne nesreće izazvali su mladi vozači. 
 
Kako bi se smanjilo stradavanje osoba u prometnim nesrećama, posebice tijekom vikenda, Policijska uprava koprivničko-križevačka će od  petka, 16.  do ponedjeljka, 19. srpnja 2021. godine provoditi pojačani nadzor prometa.
 
Pojačani će se nadzirati brzina kretanja vozila, upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga, poštivanje prednosti prolaska, korištenje sigurnosnog pojasa, prijevoz djece u vozilima, korištenje mobitela i ostale najteže prometne prekršaje. Pozornost će se posvetiti i nadzoru mladih vozača, vozača bicikala, mopeda, motocikala i traktora, te nadzoru recidivista u činjenju prometnih prekršaja.
 
U sklopu pojačanog nadzora, Policijska postaja Đurđevac i Policijska postaja Križevci provesti će akcije nadzora upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i mladih vozača.
 
Podsjećamo sve sudionike u prometu na nužnost poštivanja prometnih propisa, a posebice na poštivanje prednosti prolaska, poštivanje ograničenja brzine kretanja, ne konzumaciju alkoholnih pića, korištenje sigurnosnog pojasa i pravilan prijevoz djece u vozilima. Prije svake radnje vozilom, vozač se mora uvjeriti da je može sigurno izvesti. Korištenje mobitela ili sličnih uređaja koji predstavljaju distrakciju, osim u slučaju hands-free uređaja, za vrijeme upravljanja vozilom nije dozvoljeno. Vozače mopeda i motocikala podsjećamo da ne upravljaju neregistriranim i neosiguranim vozilima, da koriste zaštitne kacige i da ne vrše pretjecanja vozila na nepreglednim mjestima.

Vezano

Komentari su zatvoreni.