P.O.I.N.T. izdao Vodič za poslijediplomski studij u inozemstvu

U izdanju udruge P.O.I.N.T. iz Križevaca izašao je "Vodič za poslijediplomski studij u inozemstvu", jedinstvena publikacija o ovoj tematici u Hrvatskoj, čija je namjena pomoći studentima završnih godina studija i mladim diplomiranim stručnjacima u donošenju odluka, orijentaciji i informiranju o studiranju na poslijediplomskim studijima izvan Hrvatske.

Izravna iskustva autora, magistara računarskih znanosti Domagoja Babića i Zvonimira Rakamarića, doktorskih studenata na UBC-u u Kanadi, opisana su jednostavno i detaljno, sa mnogo savjeta i praktičnih primjera, od izbora područja, sveučilišta, zavoda i mentora do financiranja studija, načina stipendiranja i samih prijava na natječaje.

Ovaj u potpunosti neprofitni izdavačko-obrazovni projekt financijski je podržao Grad Križevci i vlastitim resursima udruga P.O.I.N.T. Uz slobodnu distribuciju tiskanog izdanja, također je besplatno dostupna i elektronička inačica vodiča.

Prema tvrdnjama autora ovaj vodič ni u kojem slučaju ne potiče "odljev mozgova" iz Hrvatske, jer je to zapravo fiktivni problem u području visokog obrazovanja. Najbolji primjeri nastajanja samoodrživih i vrlo kvalitetnih znanstvenih eko-sustava u svijetu su Indija i Kina, zemlje koje su upravo nesebično slale svoje najbolje ljude u inozemstvo na obrazovanje.

Domagoj Babić je diplomirao i magistrirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu (2001. i 2003.). Nakon završenog magisterija odlazi na doktorat na University of British Columbia u Kanadi. Njegov stručni interes uključuje analizu i verifikaciju softvera i hardvera, automatizirane provjere teorema i SAT algoritme. Domagoj je Microsoft Fellow (2005.-2007.).

Zvonimir Rakamarić odrastao je u Križevcima, gdje je pohađao osnovnu i srednju školu. Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu 2002. je diplomirao računarstvo. Nakon dvogodišnjeg programerskog iskustva u Zagrebu, 2004. je uspješno upisao magisterij na University of British Columbia u Kanadi. Magistrirao je 2006. godine i trenutno se nalazi na doktoratu na istom sveučilištu. Njegovo područje interesa obuhvaća metode za unaprijeđivanje pouzdanosti, sigurnosti i kvalitete softvera. Trenutno se bavi razvojem algoritama i tehnologija za analizu, verifikaciju i pronalaženje pogrešaka u softveru.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.