S krajem veljače 9976 nezaposlenih

HZZ_nezaposleni_KriževciPODRAVINA I PRIGORJE – Zadnje mjesečno izvješće o kretanju nezaposlenosti u Podravini i Prigorju pokazuje da smo se sasvim primakli brojci od 10 tisuća prijavljenih u popisima Zavoda za zapošljavanje – do te brojke zadnjega dana veljače nedostajale su svega 24 osobe. U drugom mjesecu broj nezaposlenih porastao je za 105 i glasi 9976, pri čemu je do povećanja broja došlo u Đurđevcu i Koprivnici, dok je u Križevcima zabilježeno smanjenje. Prema lanjskoj veljači nezaposlenih je točno 4% više.

Ako u tom lošem ipak potražimo jedno pozitivno kretanje, primjetit ćemo da su poslodavci tijekom prva dva ovogodišnja mjeseca ukupno prijavili 670 potreba za radnicima, a to je u odnosu na isto lanjsko razdoblje povećanje za skoro 36%. U siječnju i veljači ukupno je iz evidencije zavoda zaposleno 628 osoba, što je za 18,5% više nego u tom vremenu 2013-te, no za gotovo isti postotak porastao je broj novoprijavljenih. U programima aktivne politike zapošljavanja na kraju veljače bilo je 445 naših sugrađana, od kojih je 17 ovoogodišnjih, a među njima s gotovo polovicom ukupnih korisnika prednjači program stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa.(RKC)

Vezano
1 komentar
  1. Stojan Miščević piše:

    Oni koji nas organiziraju i vode, oni koje smo birali da nam bude bolje, da rješavaju pored ostalog i nezaposlenost, samozatajno zapravo rješavaju svoje osobne, obiteljske, kumske i stranačke probleme,,tamo gdje i ako ih ima! Promjene na bolje, uglavnom ako se i dešavaju, popravljaju status rečenoj privilegiranoj kasti. Elita je očito precijenjena, i preplaćena,,,trebalo bi ih pod hitno staviti u poziciju radnika i sklopiti Ugovor na određeno vrijeme, na tri mjeseca,,,pa ako budu dobri možda im produžimo na još tri mjeseca, i tako jedno 20 godina, upravo onako kako oni namještaju hrvatskim radnicima!

Komentari su zatvoreni.