Večer opernih arija oduševila publiku

 Protekle je subote u Koncertnoj dvorani GŠ Alberta Štrige, pedesetak gostiju, od kojih su neki samo za ovu priliku doputovali iz Zagreba i Koprivnice, uživalo u opernim arijama koje su izvodili učenici solo pjevanja Glazbene škole Alberta Štrige Križevci, iz klase profesorice Arijane Marić Gigliani i njihovi gosti.

U nepuna dva sata koncerta, učenici, njihovi gosti i profesorica Gigliani, uz klavirsku pratnju prof. Marije Čikara i prof. Barbare Bego Bojić, izvodili su djela poznatih skladatelja, kao što su:  F. Durante, D. Cimarosa, F. Handel, I. Pl. Zajc, W.A. Mozart, V. Bellini, J. Offenbach, A. Dvorak i F. Cile.

Profesor u GŠ Alberta Štrige Svebor Szekely oduševio je publiku izvedbama Suite za cello solo i Preludij – Fantazija, a profesor Predrag Krajnović iz Zagreba izveo je na gitari vlastite skladbe “Iza ponoći” i “Zadarsko zaleđe”.

Učenici solo pjevanja Valentina Đurec, Natalija Kralj, Filip Kesteli, Valentina Mekovec, Ana Majdak, Donat Orlić, Petra Pugar, Josip Škrivanić, profesorica Gigliani i gost, Dario Bercich solist HNK Ivan pl. Zajca iz Rijeke, svojim izvedbama opernih arija u subotnju su sparnu večer poklonili nesvakidašnji doživljaj ljubiteljima klasične glazbe u Križevcima.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.