Osnovnoškolci učili robotiku i astronomiju

Dvadesetak polaznika, učenika križevačkih osnovnih škola, uspješno je završilo programe robotike i astronomije koje udruge P.O.I.N.T. i Perzeidi, s Gradom Križevcima i Pučkim otvorenim učilištem kao partnerima, provode u sklopu projekta Future Hub Križevci. Od početka studenog prošle godine Future Hub Križevci je organizirao više kontinuirani obrazovnih programa, a dva namijenjena osnovnoškolcima završila su krajem lipnja. Školu robotike i programiranja Arduina vodio je profesor Tomica Turković.

Počeli smo od osnova platforme Arduino. Učenici su naučili programirati senzore i druge komponente koristeći pri tom različite zanimljive tehnologije“, objasnio je prof. Turković. Osim robotike, osnovnoškolci su proučavali veličanstvenu predstavu koja nam se svake vedre večeri odvija iznad glava – bavili su se zvjezdanim nebom, pojavom koja od davnina nadahnjuje umjetnike, filozofe i znanstvenike.

Te svjetleće točkice nisu samo dekoracija večernje šetnje, već onom tko se u njih zadubi mogu otkriti tajne puno starije od čovjeka i njegove povijesti. Na radionici “Uvod u astronomiju” kao cilj smo si postavili istraživanja tih tajni noćnog neba: proučavali smo planete i maglice teleskopima i naučili kako raspoznati te raspršene zvijezde“, rekao je voditelj radionica “Uvod u astronomiju” dr. rer. nat. Andrej Dundović.

Novi zanimljivi programi za učenike osnovnih i srednjih škola, studente i građane Future Hub Križevci priprema već za rujan i početak nove nastavne godine.

Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.