Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1196

Sudionici županijskog natjecanja iz fizike za osnovne i srednje škole u OŠ Grigor Vitez u Sv. Ivanu Žabnu 6. ožujka 2018. (foto Jerko Barišić)
Sudionici županijskog natjecanja iz fizike za osnovne i srednje škole u OŠ Grigor Vitez u Sv. Ivanu Žabnu 6. ožujka 2018. (foto Jerko Barišić)

 

U Klubu kulture u Križevcima u okviru 1. Križevačkog jazz festivala 22. veljače nastupili su Šimun i Mate Matišić na vibrafonu i gitari. Objavljujemo drugu polovinu ekskluzivnog razgovora s Matom Matišićem nakon tog koncerta.

Novi naslovi u Gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Svaka je mrvica važna: 120 priča za djecu Marice Milčec, knjiga za mlade je Pustolovine Toma Sawyera Marka Twaina, na odjelu beletristike Siva gora Johna Grishama, te na stručno-znanstvenom odjelu o potrazi za najsretnijim ljudima na svijetu Meika Wikinga. Najavit ćemo i događaje u knjižnici u sljedećih tjedan dana.

U Vijestima Krugova govorimo o Festivalu svjetla u Zagrebu, o izložbi o radu i karijeri benda Hladno pivo u Dubrovniku, o kulturnoj ambasadi u Pečuhu, o programima na 14. Culture Shock Festivalu sljedećih tjedan dana, te o rezultatima (i uspjesima) županijskog natjecanja iz fizike u Osnovnoj školi Grigor Vitez u Svetom Ivanu Žabnu prije tjedan dana.

Na današnji datum rođeni su Đuro Basariček, Ante Kuman i Danijela Pintarić, prestala je izlaziti Encyclopædia Britannica, u Zadru je obavljena prva operacija uz etersku narkozu na hrvatskom tlu, umrli su Petar Hektorović, Ljubomir Kapor i Mato Lovrak…

U Svemirskom kutku govorimo o nekim obljetnicama i novostima u astronomiji i astronautici, te o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana.

U Zanimljivostima spominjemo neke brojčane činjenice o našem svijetu, a na kraju spominjemo neke rečenice iz djela Ive Andrića koji je umro na datum ove emisije.

Neki su glazbeni prilozi novi ili su vezani uz teme, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo Igora Geržinu, Neila Sedaku, Huga Wolfa, Hladno pivo, Luigija Cherubinija, Ermu Franklin, The Kinks…

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1196 emitira se u utorak, 13. ožujka od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz, a reprizu emisije možemo slušati u subotu, 17. ožujka od 21 sat, sve na 96,6 MHz (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.