Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1196

Sudionici županijskog natjecanja iz fizike za osnovne i srednje škole u OŠ Grigor Vitez u Sv. Ivanu Žabnu 6. ožujka 2018. (foto Jerko Barišić)
0
Sudionici županijskog natjecanja iz fizike za osnovne i srednje škole u OŠ Grigor Vitez u Sv. Ivanu Žabnu 6. ožujka 2018. (foto Jerko Barišić)

 

U Klubu kulture u Križevcima u okviru 1. Križevačkog jazz festivala 22. veljače nastupili su Šimun i Mate Matišić na vibrafonu i gitari. Objavljujemo drugu polovinu ekskluzivnog razgovora s Matom Matišićem nakon tog koncerta.

Novi naslovi u Gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Svaka je mrvica važna: 120 priča za djecu Marice Milčec, knjiga za mlade je Pustolovine Toma Sawyera Marka Twaina, na odjelu beletristike Siva gora Johna Grishama, te na stručno-znanstvenom odjelu o potrazi za najsretnijim ljudima na svijetu Meika Wikinga. Najavit ćemo i događaje u knjižnici u sljedećih tjedan dana.

U Vijestima Krugova govorimo o Festivalu svjetla u Zagrebu, o izložbi o radu i karijeri benda Hladno pivo u Dubrovniku, o kulturnoj ambasadi u Pečuhu, o programima na 14. Culture Shock Festivalu sljedećih tjedan dana, te o rezultatima (i uspjesima) županijskog natjecanja iz fizike u Osnovnoj školi Grigor Vitez u Svetom Ivanu Žabnu prije tjedan dana.

Na današnji datum rođeni su Đuro Basariček, Ante Kuman i Danijela Pintarić, prestala je izlaziti Encyclopædia Britannica, u Zadru je obavljena prva operacija uz etersku narkozu na hrvatskom tlu, umrli su Petar Hektorović, Ljubomir Kapor i Mato Lovrak…

U Svemirskom kutku govorimo o nekim obljetnicama i novostima u astronomiji i astronautici, te o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana.

U Zanimljivostima spominjemo neke brojčane činjenice o našem svijetu, a na kraju spominjemo neke rečenice iz djela Ive Andrića koji je umro na datum ove emisije.

Neki su glazbeni prilozi novi ili su vezani uz teme, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo Igora Geržinu, Neila Sedaku, Huga Wolfa, Hladno pivo, Luigija Cherubinija, Ermu Franklin, The Kinks…

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1196 emitira se u utorak, 13. ožujka od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz, a reprizu emisije možemo slušati u subotu, 17. ožujka od 21 sat, sve na 96,6 MHz (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

Možda vam se svidi

Komentiraj

Budi prvi komentator! (nakon upisa komentara provjerite email i slijedite upute)

avatar
3000
  Subscribe  
Obavijesti me o