Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1217

Emisiju počinjemo snimkom prvih dvadesetak minuta tribine Sloboda medija, sloboda društva koja je održana 22. ožujka ove godine u okviru 14. Culture Shock Festivala u Klubu kulture u Križevcima, a čija je gošća bila novinarka Hrvatske radiotelevizije Maja Sever. Tribinu je moderirao Admir Sinani.

Novi naslovi u Gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Tvoj novac: kako trošiš novac i zašto? Gerryja Baileya i Felicije Law, knjiga za mlade je Oksa Pollock: posljednja zvijezda, knjiga šesta Anne Plichote i Cendrine Wolf, na odjelu beletristike Bunilo Laure Restrepo, a na stručno-znanstvenom odjelu Tajna vodstva: ponašanje vođa u poduzetništvu Manfreda Ketsa de Vriesa. Pola sata poslije ove emisije u Gradskoj knjižnici bit će predstavljena knjiga poezije Pogled u budućnost mlade križevačke spisateljice Elene Stelle Buzine.

U Vijestima Krugova saznajemo tko su ovogodišnji dobitnici Nobelove nagrade za medicinu i fiziku, s kim i zašto je CERN prekinuo suradnju, da je Oliver Frljić odustao od suradnje s projektom Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, da se Hrvatsko knjižničarsko društvo protivi novom Zakonu o knjižnicama, da je David Hockney na iPadu napravio vitraj za Westministersku opatiju,

Na današnji datum rođeni su Paul von Hindenburg, Sir William Ramsay, Graham Greene, Franjo Šeper, Mirjana Bohanec-Vidović, Don McLean i Donna Karan, održana je prva Pan-Američka konferencija i osnovan je katolički pokret Opus Dei, umrli su Vlaho Paljetak, François Arago, Svante August Arrhenius, Marcel Duchamp, Paavo Nurmi i Rock Hudson.

U Svemirskom kutku govorimo o nekim prošlim događajima s područja astronomije i astronautike na datum ove emisije, o aktualnim događajima na području astronomije i astronautike, te o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo predstojeći Svjetski tjedan svemira.

Zanimljivosti istražuju koliko je (fizička) visina važna u politici, a završavamo mislima Mahatme Gandhija rođenog na datum ove emisije 1869. godine.

Neki su glazbeni prilozi novi ili su vezani uz teme, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Vatroslava Lisinskog, Azre, Stinga, Toma Pettyja i Charlesa Aznavoura.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1217 na programu je u utorak 2. listopada od 17 do 18:30 sati. Reprizu emisije možemo slušati u subotu, 6. listopada od 21 sat, sve na 96,6 MHz (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.