Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih stiže u Križevce

Foto: igremladih.hr

Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih stiže u Križevce 2018

Veliko sportsko-edukativno događanje Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih održat će se 24.4. s početkom u 15.30 sati na Strossmayerovom trgu

Program će započeti zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti koji će zapaliti gradonačelnik Križevaca gospodin Mario Rajn, predstavnici Plazma Sportskih Igara mladih i proslavljeni atletičar i olimpijac gospodin Branko Zorko.

U sportskom dijelu programa sudjelovat će djeca iz osnovnih škola s područja Križevaca i okolice koja će se natjecati u turnirima u graničaru i atletici. Pobjednici će se plasirati na državnu zavšnicu Plazma sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja.

Na svim događanjima biti će informativno – edukativni kutak za djecu i mlade velike nacionalne preventivne kampanje„ Zajedno više možemo – u akciji s policijom“ a u kojem će se provoditi aktivnosti Ministarstva unutarnjih poslova.

Osnovnoškolci će moći naučiti sve o ponašanju u prometu, isprobati simulatore, dobiti edukaciju iz krim policije i obići policijska vozila i motore.

Coca- Cola kutak biti će orijentiran na nogometnu tematiku i pun okrijepe za sve, a kako bismo svi bili savjesni i očuvali našu prirodu sve bočice sokova i vode ćemo prikupljati za recikliranje.

Nakon paljenja plamena u Križevcima, Turneja će nastaviti svoj put središnjim trgovima u gradovima u kojima će se održavati javne manifestacije u sklopu Turneje radosti Plazma Sportskih igara mladih tijekom travnja i svibnja u cijeloj Hrvatskoj.

Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih stiže u Križevce

Plazma Sportske igre mladih, sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade u 2018. godini održati će se po 22. puta i to u kontinuitetu od 1996. godine. U središtu svih proteklih godina djelovanja Plazma Sportskih igara mladih su osnovnoškolci i srednjoškolci. Cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice. Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno od ožujka do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, ulična košarka, rukomet, odbojka, tenis, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika). Igre se trenutno održavaju u 3 zemlje – Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija, s namjerom širenja u još veći broj zemalja. U proteklih 21 godinu Sportske igre mladih okupile su preko 1.200.000 djece i mladih.

Sve najbolje od Plazma sportskih igara mladih možete pratiti na stranici Igara: www.igremladih.hr , Facebooku- Plazma Sportske igre mladih i instagramu.

Vezano

Komentari su zatvoreni.