Jedan krivolovac nehatom usmrtio drugog

stop_policija_kontrola_prometaAPATOVEC – 51-ogodišnjak koji je tijekom krivolova blizu Apatovca kod Križevaca usmrtio vršnjaka mislio je da gađa divljač. On i žrtva, muškarac također star 51 godinu, slučajno su se zatekli u isto vrijeme na istom mjestu, u krivolovu. U noći s ponedjeljka na utorak u šumskom predjelu Strmec kod Apatovca obojica su bila u protuzakonitom lovu, neovisno jedan o drugom. 51-ogodišnjak je zapucao misleći da gađa divlju svinju. No zbog udaljenosti i loše vidljivosti krivo je prosudio, izvijestili su iz koprivničko-križevačke Policijske uprave nakon provedenog kriminalističkog istraživanja.

Nesretnika je pogodio jednim hicem u predjelu prsa, a od ozljeda je muškarac iz Apatovca na mjestu preminuo. Policija je protiv osumnjičenika podnijela prijavu Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje u više kaznenih djela: da je prouzročio smrti iz nehaja, nedopušteno posjedovao oružje te zbog protuzakonitog lova.(RKC)

Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Nisam u “tim vodama”, pa ne znam, kako se ti krivolovci usude jesti to meso? Ako je krivolov, valjda onda ne smiju donijeti meso na analizu?
    Kakva je to čar, kriomice imati oružje, bespravno loviti, a onda posljedice su užasne… Kako dalje živjeti s takvim iskustvom?
    Nadam se da ćemo učiti iz tuđih iskustava????
    I daj Bože da se tako nešto više ne ponovi….

Komentari su zatvoreni.